Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța joacă ping-pong cu secretarii generali. Liliana Adam s-a speriat! A fost făcută o nouă nominalizare

ro

15 Jun, 2021 15:55 2337 Marime text
  • Primăria Constanța se joacă de-a numirea în privința secretarului general al municipiului Constanța

 

  • ​Chițac a semnat încetarea delegării pentru Georgiana Gospodaru, însă aceasta nu este de acord cu motivele încheierii activității și cel mai probabil va contesta decizia primarului

  •  Primarul ar fi făcut o nouă nominalizare pentru funcția de secretar, după ce Liliana Adam, propusă ieri, ar fi renunat să mai preia atribuțiile
  • Noua propunere este Mirabela Călin, jurist în cadrului Departamentului Juridic al primăriei Constanța

     

Georgiana Gospodaru, fostul secretar general al municipiului Constanța, care l-a contrazis public pe primarul Constanței cu privire la un proiect de hotărâre ce privea patrimoniul municipiului, și-a pierdut funcția.

Primarul Vergil Chițac a semnat pentru încetarea delegării atribuțiilor.

Cea care urma să o înlocuiască era Liliana Adam, una dintre cele mai noi angajate ale primăriei Constanța și o apropiată a administratorului public al municipiului Constanța, Felicia Ovanesian.

Gospodaru a precizat pentru ZIUA de Constanța că ieri după-amiază, înainte de a intra în concediu, a primit documentele prin care urma să-I predea atribuțiile Lilianei Adam, însoțite de dispoziția primarului prin care înceta delegarea sa din funcția de secretar general pe motive de activitate defectuoasă.
Gospodaru a refuzat să semneze predarea-primirea, iar de astăzi se află în concediu legal pentru 41 de zile.

Pe fondul informațiilor care au explodat în presa locală, Adam s-ar fi speriat și a făcut un pas în spate.

Rămași fără soluții, oamenii din aparatul primarului au indentificat un alt funcționar public, în persoana Mirabelei Călin, care să dețină interimar funcția de secretar general. Călin lucrează în Departamentul Juridic, Contencios-Administrativ al municipalității

Numai că, se ridică întreabarea dacă, atâta vreme cât un funcționar public se află în concediu (n.r. Georgiana Gospodaru) nu poate fi schimbat din funcție? 



Numirea Mirabelei Călin s-a făcut prin dispoziție de primar, aspect tolerat de lege, în condițiile în care la mijloc este vorba despre o numire interimară, fără concurs.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii