Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea preferă contracte pe bani, în locul ONG-urilor Cât costă „ecarisajul“ promovat de Primăria Constanţa împreună cu două firme din Bucureşti?!

ro

17 Apr, 2019 00:00 2487 Marime text
După luni de zile, s-a reluat capturarea câinilor fără stăpân din municipiul Constanţa. Costurile pentru această operaţiune nu sunt deloc de neglijat. Anul acesta, constănţenii plătesc 2.639.808 lei fără TVA.
 
Doar unul dintre contracte, cel de prestări servicii veterinare cu medici de liberă practică pentru adăpostul pentru câini fără stăpân al municipalităţii, situat pe strada Vârful cu Dor, are o valoare de 1.535.808 lei fără TVA , în timp ce, pentru servicii de capturare, municipalitatea a semnat un contract 1.104.000 de lei fără TVA.
 
Reprezentanţii USR Constanţa sunt de părere că aceste „sume sunt stabilite din pix, pentru că nu e clar cum au fost estimate aceste valori în condiţiile în care Primăria nu cunoaşte numărul real şi actual al câinilor fără stăpân din municipiu, ultimul recensământ fiind din noiembrie 2015”.

Un alt aspect semnalat de organizaţia USR Constanţa este că, după ce în 2016 Consiliul Local aproba un studiu de oportunitate care prevedea, ca primă investiţie necesară, extinderea şi modernizarea adăpostului sau construirea unuia mai mare, iar primarul Făgădău anunţa, în campanie electorală, înfiinţarea unui nou adăpost pe str. Caraiman, în 2019, după o mult trâmbiţată modernizare, avem acelaşi vechi adăpost, cu finisaje schimbate, dar cu o capacitate mai mică.

Totodată, USR Constanţa a propus la începutul acestui an iniţierea unei campanii de sterilizare gratuită a câinilor cu sau fără stăpân din municipiul Constanţa, propunere respinsă de Primărie, care avea în vedere cu totul alte „soluţii”.
 
„O asociaţie nominalizată de noi în proiectul propus avea disponibilitatea şi capacitatea de a pune în practică un astfel de proiect, având nevoie de susţinerea autorităţilor locale doar pentru asigurarea unui spaţiu de lucru şi a cazării pentru membrii echipei. Primăria a preferat însă contracte pe bani mulţi cu firme contestate de apărătorii drepturilor animalelor”, mai spun cei de la USR.
 
Primăria Constanţa încasează bobârnace, întoarce şi celălalt obraz şi afirmă că lucrurile se vor schimba din punctul de vedere al ecarisajului, odată cu redeschiderea adăpostului municipalităţii: „Fiecare maşină de capturare este inscripţionată corespunzător şi  deservită de personal specializat, medic veterinar şi tehnician veterinar. Adăpostul public pentru animale abandonate, situat pe strada Vârful cu Dor nr. 5, a fost complet renovat, oferă condiţii decente de cazare pentru animale şi respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislaţia specifică. În incinta acestuia se află şi un cabinet medical dotat cu aparatură performantă. Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare”, precizează Primăria Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
O firmă din capitală va captura câinii fără stăpân din municipiul Constanţa (document)

Începe capturarea câinilor fără stăpân din Constanţa (galerie foto)

Primăria Constanţa, peste trei milioane de lei puse la bătaie pentru câinii fără stăpân. Se caută medici veterinari şi hingheri

Un SRL din Bucureşti câştigă contractul de servicii veterinare de la Biobază A vrut să închirieze un sector de plajă, dar, între timp, a bătut palma cu Primăria Constanţa (document)

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii