Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Constanța a obținut autorizația de construire pentru salvarea și punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu

ro

07 Nov, 2022 10:57 1518 Marime text
Primăria Constanța a eliberat astăzi, 7 noiembrie 2022, o autorizație de construire pentru UAT Județul Constanța.

Prin AC 1018, din data de 7 noiembrie, UAT județul Constanța va salva și va pune în valoare Mormântul Pictat Hypogeu. Documentul este valabil 24 de luni.


Mormântul pictat de tip hypogeu este unic în România și a fost descoperit în Constanța în anul 1988. Se presupune că mormântul aparținea unei importante familii tomitane, care trăia la începutul secolului al IV-lea, când Tomisul a fost una dintre cele mai înfloritoare metropole de la pontul de vest.

Proiectul “Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu" este finanțat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5: “Ȋmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural", Prioritatea de investiție 5.1: “Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural", Operatiunea: “Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale".

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, a declarat pentru ZIUA de Constanța că lucrările vor începe imediat ce vor intra în posesia autorizației și va semna ordinul de începere a lucrărilor. „Este un obiectiv care a fost lăsat în izbeliște de foarte mult timp. Pentru a interveni a trebuit să fie întrunite mai multe condiții, pe care le-am realizat. Ne-am organizat lucrările cu cele ale Primăriei Municipiului Constanța căci, după cum știți, în zonă se lucrează mult și pe partea de reabilitare termică. Am ajuns, astfel, la un numitor comun, și putem să începem”, a spus Mihai Lupu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii