Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii județeni au aprobat rectificările bugetare pentru instituții din subordine. Ce fonduri pentru dezvoltare merg către primăriile din județ?

ro

12 Dec, 2022 13:10 1451 Marime text


Consilierii judeţeni s-au reunit astăzi, 12 decembrie 2022, în şedinţă extraordinară, pentru a dezbate şi vota cele 16 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Ședința s-a ținut în regim de videoconferință și au fost prezenți un număr de 34 de consilieri județeni.

Majoritatea acestor proiecte au vizat rectificări ale bugetelor de venituri și cheltuieli, în scopul bunei funcționări a 12 instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Constanța.

Bugetul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța a fost diminuat cu suma de 464.930 lei, față de ultimul buget aprobat, iar bugetul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, bugetul a fost majorat cu suma de 3.131.074 lei, al Teatrului de Stat Constanța, majorat cu suma de 2.906.255 lei, iar cel al Teatrulului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” Constanța, majorat și el cu valoarea de 1.906.657 lei.

De majorări bugetare vorbim și în cazul bugetelor Centrelor Școlare pentru Educație Incluzivă “Maria Montessori”, “Delfinul” și “Albatros” Constanța. Bugetul CSEI “Maria Montessori” Constanța a fost majorat cu suma de 212.000 lei, al CSEI “Delfinul” Constanța, cu suma de 212.000 lei și nu în ultimul rând, pentru CSEI “Albatros” Constanța, cu suma de 732.000 lei.

Valoarea totală a bugetelor rectificate rămâne neschimbată pentru patru instituții subordonate, modificările fiind realizate între capitole și alineate, fără a influența valoarea totală a acestora.
Este vorba de Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, Biblioteca Județeană “I. N. Roman”, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța. În cazul instituției de cultură, Biblioteca Județeană I. N. Roman, tot astăzi a fost aprobat și programul de evenimente culturale pentru finalul anului 2022. Mai multe detalii despre acest proiect de hotărâre, regăsiți aici.

Consilierii județeni au mai aprobat și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța. Veniturile totale au fost majorate cu suma de 7.123.482 lei, de la valoarea inițială de 806.219.988 lei, la 813.343.470 lei.
Aceste modificări sunt generate de rațiuni obiective și sunt influențate de dinamica necesităților specifice instituției publice. Mai multe informații regăsiți aici.

Consilierii județeni au aprobat și proiectul privind achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța și a cheltuielilor legate de acest proiect. Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 34.222.012,84 lei inclusiv TVA.

Și proiectul privind suplimentarea numărului burselor de ajutor social pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul” Constanța, a fost aprobat.

Un ultim proiect, aflat pe ordinea de zi, a vizat repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit, încasat suplimentar în anul 2022, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare pe care unitățile administrativ-teritoriale din județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii. În urma analizării tuturor solicitărilor primite din partea reprezentanților primăriilor din județ, Comisia de analiză a solicitărilor UAT-urilor a întocmit o propunere de repartizare a sumelor, pe care o puteți consulta aici.




PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii