Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se construiește Cum arată șantierul de la Mormântul Pictat Hypogeu. Când încep lucrările?

ro

05 May, 2021 00:00 2696 Marime text
  • Pe 30 martie 2021, a fost eliberată Autorizația de Construire nr. 316 din data de 30 martie 2021
  • Documentul este necesar pentru pentru salvarea și punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu
  • Lucrările au început deja, conform datelor transmise de Mihai Lupu, prețedintele CJ Constanța

Pe 30 martie 2021, a fost eliberată Autorizația de Construire nr. 316 din data de 30 martie 2021 pentru salvarea și punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu, de pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Constanța.

Recent, a fost afișat panoul, iar lucrările la șantier au început, efectiv, la data de 9 aprilie 2021. Este vorba de organizarea de șantier, finalizată la 1 mai 2021.

Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a precizat că lucrările au început și ține de constructori să ducă la bun sfârșit restaurarea monumentului.

Amintim că în decembrie anul trecut, Consiliul Județean Constanța a organizat o consultare de piață în vederea achiziției de servicii de verificare tehnică a documentației (PT+CS+DE) aferente obiectivului de investiție "Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu".

Obiectul achiziției îl reprezenta verificarea documentației: proiect tehnic (PT), detalii de execuție (DE), caiete de sarcini (CS), breviare de calcul, elaborate de către proiectant, aferente obiectivului de investiție „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu”, inclusiv verificarea modificărilor de soluții tehnice pe parcursul execuției, în conformitate cu prevederile Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, cu modificările și completările ulterioare.

Verificarea tehnică de calitate a proiectelor are ca scop realizarea unor construcţii care să corespundă calitativ cel puţin unor niveluri minime de performanţă prevăzute de Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările ulterioare:
a) rezistenţă mecanică şi stabilitate;
b) securitate la incendiu;
c) igienă, sănătate şi mediu înconjurător;
d) siguranţă şi accesibilitate în exploatare;
e) protecţie împotriva zgomotului;
f) economie de energie şi izolare termică;
g) utilizare sustenabilă a resurselor naturale.
Pentru aceste niveluri minime de performanţă vor fi respectate reglementările tehnice în vigoare la data elaborării proiectelor.

A fost primită o ofertă din partea operatorului economic SC SAT CCH DEVELOPMENT SRL din București, firmă fondată în 2019, în valoare de 24.500 lei fără TVA.

Totodată, în octombrie 2019, Consiliul Județean Constanța a atribuit prin procedură simplificată un contract de servicii de proiectare, servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”, Cod SMIS 116048.

Contractul are ca obiect principalele activități: servicii elaborare documentaţie tehnică, servicii de proiectare (fazele CU, DTAC, DTOE, DTAD, PT+CS+DE); documentații tehnice pentru obținere avize, acorduri si autorizații şi documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire aferente obiectivului de investiții; asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor (inclusiv fazele determinante și omisiunile din proiect) și execuție lucrări propuse conform DALI/SF și conform proiectului tehnic – lucrări de construcții, inclusiv utilaje, echipamente și dotările aferente pentru: lucrări de bază - conservare, consolidare, restaurare, pictură murală, etc.; realizare punct informare; spații funcționale, amenajare peisagistică; lucrări de instalaţii (instalația electrică, instalația sanitară și de stingere incendiu, termo-ventilație, etc.); măsuri de interpretare, prezentare și îmbunătățire a accesibilității necesare de efectuat în urma lucrărilor de bază (utilaje, echipamente și dotări aferente); lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier.

Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 4.556.450 lei. Câștigătorul licitației este Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L.

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L., este Sucursala din Bucureşti a unei firme din Napoli, înfiinţată în 2017. Împuternicit să reprezinte firma în activităţile economice şi financiare este italianul Dario Bifulco.



Citește și

Lucrările pentru salvarea Mormântului pictat Hypogeu de la Constanța vor începe în 2021

O societate fondată în 2019, verifică proiectul tehnic al mormântului Hypogeu paleocreștin de la Tomis

O firmă din Napoli cu punct de lucru în București va încasa peste 4.5 milioane de lei pentru salvarea Mormântului Hypogeu!
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DRAGOS ALEXANDRU POPOVICI 05 May, 2021 11:19 Gardul din fotografie a fost facut de societatea mea in anul 1993 la initiatva muzeului de arheologie.