Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Mesajul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului

ro

14 May, 2022 15:59 1257 Marime text
Ziua Națională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, foto: Facebook/ Institutul de Investigare a Crimelor ComunismuluiData de 14 mai marchează Ziua națională a martirilor români din temnițele comuniste. 

Cu acest prilej, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului aduce o umilă reverență în fața curajului pe care l-au avut și a suferințelor îndurate!


Mesajul integral transmis de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului


#NuUităm #14Mai

Astăzi este comemorată Ziua națională a martirilor români din temnițele comuniste, a eroilor care și-au sacrificat propriile vieți pentru drepturile și libertățile unui întreg popor, a eroilor care ne-au arătat că principiile și valorile în care crezi sunt mai presus decât suferința, înjosirea sau tortura.

În timpul regimului comunist, în România au existat 44 de penitenciare principale şi 72 de lagăre de muncă forţată, destinate deţinuţilor politici. Peste 3 milioane de români au trecut prin suferințe inimaginabile în aceste temnițe, iar 800 de mii de oameni au murit.

#IICCMER aduce o umilă reverență în fața curajului pe care l-au avut și a suferințelor îndurate!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii