Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Ruxandra Serescu, despre proiectele CCINA

ro

01 Apr, 2022 12:06 1706 Marime text
Ruxandra Serescu, foto: ZIUA de Constanța

De la 1 martie 2022, a fost schimbată conducerea Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța). Ruxandra Serescu a devenit, astfel, directorul general al instituției.
 
Ruxandra Serescu face parte din echipa CCINA Constanța din anul 2004, iar din 2008 a ocupat funcția de director al Direcției Juridice și Arbitraj și vicepreședinte al Curții de Arbitraj Comercial și Maritim de pe lângă CCINA Constanța.
 
Ea a precizat că ultimii doi ani au fost foarte grei, fiind afectată activitatea CCINA.

„Este prima dată când încercăm și noi să depunem pentru niște proiecte la Consiliul Județean Constanța. (..,) Este vorba despre un documentar care vizează o trecere a tot ceea ce înseamnă domeniul cultural, turistic (...) pentru că nu există un astfel de documentar, cand primim vizite oficiale. (...) Nu
avem unul care să le îmbine pe toate, (...) în limba engleză”




ART FEST, un proiect pentru susținerea și promovarea tinerilor creatori de modă, printre activitățile pe care și le propune CCINA

„Tinerii creatori de modă, de pe partea de modă. sunt foarte mulți tineri talentați. (...)”, spune directorul CCINA. 

Până în acest moment, mai mulți cetățeni ucraineni au fost ajutați să înceapă o afacere în Constanța. 

Târguri în municipiul Constanța 

„Un târg 1-3 aprilie, un eveniment pe care vrem să-l facem bilunar, promovăm produse tradiționale, pe etnii, acum vor fi produse tătărești, dobrogene, turcești și tot așa, din două în două săptămâni. Expozanții pot să vină la târgul de Paște, de nunți”

Ea a precizat că va fi organizat și târgul Tinimtex. 

„Am avut solicitări de internaționalizare a produselor”, potrivit Ruxandrei Serescu, adăugând că „orice întrebare, produs, care vrea să fie promovat de către o firmă, prin noi, totul se face gratuit, găsim corespondent”

„Am avut o poveste de succes cu o ceară depilatoare (...) vinde acest produs în străinătate (...) Sunt niște povești de succes extraordinare” 

Ea a precizat, în contextul posibilelor secete, că lipsa sistemului de irigații reprezintă o problemă. 

Despre Portul Constanța

„E un moment în care ar putea să crească foarte mult exploatarea portului și cred că trebuie să fie rezolvată și problema vitezei (n.r. - calea ferată)”  
 
„Ar trebui să se asigure, fie din surse proprii, (,,,) fie să încerce să dezvolte cu proiecte (...) să crească, ca să fie mai bine exploatat și Portul Constanța”


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii