Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Primarul comunei Agigea. „În prima zi de Consiliu, consilierii locali au încălcat legea“ (VIDEO)

ro

24 May, 2022 13:11 1830 Marime text
  • A fost deschis un dosar penal în legătură cu semnăturile pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Cristian Cîrjaliu
  • Vorbim despre proiectele pe care le desfăşoară în prezent în localitate, în absența Consiliului Local, dizolvat de instanțele judecătorești în noiembrie 2021
  • Cum îi afectează pe cetățeni lipsa Consiliului Local, aflăm la ZIUA LIVE
 
 Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea vine la ZIUA LIVE, unde va discuta despre proiectele pe care le desfăşoară în prezent în localitate, în absența Consiliului Local dizolvat de instanțele judecătorești în noiembrie 2021.

Cum îi afectează pe cetățeni lipsa Consiliului Local, aflăm marți la ZIUA LIVE de la ora 13.00

Recent, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a anunțat recent că a fost deschis un dosar penal în legătură cu semnăturile pentru organizarea unui referendum de demitere a edilului din localitate.

O parte a acelor semnături ar fi false iar persoane care au semnat nu se regăsesc pe listele Autorității Electorale Permanente. Din acest motiv, ideea organizării unui referendum este în acest moment în aer.

La aproape doi ani de la alegerile locale, Cristian Cîrjaliu a devenit un personaj, cunoscut dincolo de granițele comunei sale, care încearcă să rezolve probleme, să țină localitatea pe linia de plutire, să facă față contestatarilor săi dar și dosarelor de pe rolul instanțelor.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Consilierii locali nu au adoptat timp de un an de zi niciun proiect de hotărâre. Nu au vrut să adopte legal hotărâri. Acești indivizi din CL care nu au votat au fost sancționați de instanță prin dizolvare. 

În prima zi de Consiliu au încălcat legea. Au constituit un grup de whatsapp creat de Ciobanu Gabriel. 

Conflictul a început în prima ședință de CL când Ciobanu controla voturile. 

Când am intrat în posesia acelor informații am făcut plângere la Parchet. Președintele de ședință de la acea dată știa de aceste nereguli și nu a făcut nimic. la numărarea voturilor s-a constatat că din 8 buletine 5 aveau semne disincte. 

80 de semnături din cele adunate nu sunt ale unor persoane cu domiciliu din Agigea. 76 de semnături sunt dublate. Din această cauză nu mai au cvorum pentru a putea solicita referendum pentriu demiterea primarului. 

Consilierii au vrut să îngroape comuna în gunoaie. 

 Am și declarația unui localnic care a precizat că nu a semnat pentru demiterea primarului. 

Nu am avut de la început toate probele pentru a dovedi că semnăturile colectate pentru organizarea referendumului. Am primit informații de la un membru de la USR. I-a fost frică să meargă personal la Parchet. 

Ministerul de Interne a comunicat că alegerile pentru Consiliu Local se vor ține în primul semestru din 2022. Teoretic în luna iunie ar trebui să aibă loc alegeri. Între timp a apărut și  reținerea lui Cristian Popescu Piedone și probabil se va ține cont și de alegerile la Sectorul 5. 

Viitorul Consiliu Local ar trebui să reprezinte Agigea. Cetățeanul nu va repeta greșeala din 2020. Am vorbit cu cetățenii. 

Oamenii vor să comunic cu ei altfel. Mi-am făcut cont pe Facebook și am observat o schimbare. Oamenii din Agigea apreciază că lucrurile s-au schimbat în bine. (...) Avem cel mai mic preț la gunoi. 

Pe data de 3 iunie organizăm Ziua Copilului la Agigea. Vom organiza un eveniment deosebit cu surprize pentru toți copiii. 

Proiectul de la școala din Agigea este unic. Va fi o școală ultramodernă: 20 de săli de clasă, cu seră, cu laboratoare de fizică și informatică. 

Avem ca și proiecte: canalizare Lac, asfaltare integrală a cartierului, rețea de gaze integral lac. Dotare creșă Agigea. 200.000 de euro, creșa din cartierul de vest și alte proiecte ce vor veni. Trebuie să aplicăm și să vedem dacă suntem eligibili sau nu. Avem casă de cultură, dispensar, patru grădinițe, toate făcute în mandatul meu. 

Majoritatea locuitorilor din Agigea lucrează în Portul Constanța. Noi nu avem asistați sociali, pentru multe activități apelăm și la deținuți de la Poarta Albă. 




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii