Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:36 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Vinerea Verde” Vergil Chițac și angajații Primăriei au ales astăzi mijloace de transport alternativ

ro

19 Mar, 2021 14:18 2115 Marime text
  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a adoptat săptămâna trecută programul „Vinerea verde".
  • Prin puterea exemplului, primarul și angajații Primăriei au ales astăzi mijloace de transport alternativ.

De ani de zile marile orașe se confruntă cu problema aerului tot mai poluat pe care locuitorii acestora sunt nevoiți să-l respire. Transportul rutier este una dintre cauzele poluante cele mai periculoase, fiindcă emisiile au loc la nivelul solului, aproape de oameni.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a adoptat săptămâna trecută programul „Vinerea verde", o inițiativă de mobilitate urbană la nivel național, demarată de Ministerul Mediului, prin care se promovează transportul alternativ în scopul reducerii poluării, dușmanul invizibil care afectează sănătatea tuturor.

„Prin această inițiativă ne propunem ca la finalul fiecărei săptămâni de lucru să încurajăm folosirea mijloacelor de transport alternativ, astfel încât să facem trecerea spre o mobilitate urbană cu emisii scăzute, cât mai aproape de ZERO. Este a doua săptămână în care noi, prin puterea exemplului, încurajăm cât mai multe persoane să adere la această inițiativă verde. Doar implicarea unui număr cât mai mare dintre noi poate face diferența și vă îndemn la o participare cât mai mare, care să fie un semnal de mobilizare pentru întreaga populație", a declarat primarul Vergil Chițac.


Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii