Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un vaccin împotriva variolei maimuţei a fost aprobat în Japonia

ro

03 Aug, 2022 11:12 1294 Marime text
Vaccin, foto: Pexels
  • În ceea ce priveşte tratamentul, Ministerul Sănătăţii nipon analizează un medicament numit tecovirimat, care este administrat pe cale orală şi este folosit pentru a trata variola.

Ministerul Sănătăţii din Japonia a aprobat utilizarea unui vaccin împotriva variolei despre care se crede că este eficient împotriva variolei maimuţei, relatează Agerpres.

Vaccinul împotriva variolei aprobat de minister este considerat a fi eficient în proporţie de 85% împotriva variolei maimuţei, au declarat oficiali în domeniul sănătăţii.

Decizia survine după ce Japonia a confirmat două cazuri de variola maimuţei la sfârşitul lunii iulie la bărbaţi în vârstă de 30 de ani, care au călătorit în străinătate, iar guvernul nipon a anunţat măsuri pentru a preveni răspândirea bolii.

În ceea ce priveşte tratamentul, Ministerul Sănătăţii nipon analizează un medicament numit tecovirimat, care este administrat pe cale orală şi este folosit pentru a trata variola.

Simptomele variolei maimuţei, care se transmite prin contact fizic, sunt similare cu cele ale variolei şi includ febră, erupţii cutanate extinse, leziuni ale pielii şi ganglioni limfatici umflaţi, după o perioadă de incubaţie de cinci până la 21 de zile.

Ministerul japonez al Sănătăţii a declarat totodată că pune bazele unui sistem prin care autorităţile sanitare locale vor putea face teste pentru depistarea variolei maimuţei şi a cerut ca noile cazuri să fie imediat raportate.

În ceea ce priveşte stocul Japoniei de vaccin împotriva variolei, ministerul a afirmat că este suficient.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat variola maimuţei o urgenţă sanitară globală, cel mai înalt nivel de alertă, după ce numeroase cazuri au fost raportate la nivel global, multe dintre ele în Europa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii