Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un taliban a evadat din Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică de la Horia. Poliția îl caută

ro

16 Dec, 2022 12:31 1040 Marime text
Un bărbat care și-a declarat apartenența la Mișcarea Talibană, care fusese închis în Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică din localitatea Horia, în așteptarea expulzării de pe teritoriul României, a evadat.

Autoritățile sunt în căutarea bărbatului. Din informațiile noastre, în județul Arad au fost organizate filtre de către polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră., scrie aradon.ro. 

Bărbatul a intrat în România în urmă cu aproximativ un an, pe la frontiera Giurgiu, potrivit informațiilor noastre. A fost luat în custodie la Centrul din Horia, iar în urmă cu două nopți a evadat de aici.

Fotografia bărbatului a fost trimisă către primăriile din județul Arad, aflate în zona de frontieră, iar acestea le-au publicat pe Facebook, pentru a atenționa cetățenii. El isi declarase apartenenta la Miscarea Talibana si urma sa fie expulzat de pe teritoriul tarii noastre, potrivit aradon.ro. 


Iată comunicatul pus la dispoziție de  Comunicatul Inspectoratului General pentru Imigrari

„La data de 13 decembrie a.c., un barbat de cetatenie afgana a parasit Centrul de Cazare a Strainilor din localitatea Horia. La nivelul judetului Arad, a fost constituita o echipa complexa, care deruleaza activitati conform competentelor, pentru depistarea persoanei.

Sunt angrenati in activitati politisti, politisti de frontiera, angajati ai Inspectoratului General pentru Imigrari si jandarmi.

De asemenea, la nivelul structurilor Politiei de Frontiera, au fost dispuse masuri de intarire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, respectiv se mentine un contact si un schimb de informatii permanent cu echipajele Politiei Romane, precum si cu celelalte structuri de ordine si siguranta publica, in vederea depistarii persoanei in cauza”, a transmis Inspectoratul General pentru Imigrari.



Iată anunțul SRI 

”La propunerea SRI, Curtea de Apel Bucureşti a dispus prin sentinţa nr. 2306/12.12.2022 declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului străin D.A., pentru o perioadă de 10 ani. D.A., beneficiar al unei forme de protecţie oferite de statul român, este acuzat de fapte care constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale, potrivit art.3 lit. i şi l din Legea nr. 51/1991 (republicată) privind securitatea naţională a României”, arată Serviciul Român de Informaţii, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Conform sursei citate, bărbatul a intrat în atenţia Serviciului la începutul anului 2021, iar în urma măsurilor informativ-operative întreprinse s-a stabilit că respectivul este adept al ideologiei radicale promovate de organizaţii teroriste din Siria şi se află în legătură cu membri/adepţi ai acestora, având totodată cunoştinţe de utilizare a armamentului.

De asemenea, acesta a manifestat un interes crescut pentru accesarea de materiale foto-video cu execuţii şi luptători înarmaţi.

Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti este pusă în aplicare cu sprijinul MAI - IGI, care va adopta măsurile necesare în vederea îndepărtării de pe teritoriul naţional a străinului.

”SRI, în calitate de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului, are ca misiune prioritară prevenirea oricăror riscuri şi ameninţări pe profil antiterorist, cooperând în acest sens cu celelalte instituţii din cadrul SNPCT, precum şi cu partenerii externi. În acest context, ţara noastră, în calitate de membru al ONU, şi-a asumat obligaţia: de a refuza şederea pe teritoriul naţional a acelora care finanţează, plănuiesc, sprijină sau comit acte de natură teroristă sau de a le oferi adăpost în acest sens; să îi împiedice pe cei care finanţează, plănuiesc, facilitează sau comit acte teroriste să folosească teritoriul României pentru aceste scopuri împotriva altor state sau cetăţenilor acestora”, mai scrie în comunicat.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii