Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tun de aproape 26 de milioane de euro la RAJA

ro

20 Aug, 2009 02:20 11999 Marime text
cap_1.jpgDeclarată câştigătoare, culmea, este exact cea mai mare ofertă depusă în cadrul licitaţiei pentru executarea lucrărilor

În plină criză financiară, când toată lumea se plânge de bani, dar mai ales de cei publici, SC RAJA SA, condusă de PSD-istul Felix Stroe, acolitul lui Nicuşor Constantinescu, cheltuieşte aproape 26 de milioane de euro pentru reabilitarea staţiei de epurare ape uzate din Eforie Sud.

Deschiderea de oferte a avut loc pe 25 iunie a.c. şi a adunat la start cinci agenţi economici: SC Beton & Rohrbau Germania, SC Rotary Construcţii Bucureşti, ACMS Passavant Roediger, Building Astrom şi Construzioni Dondi. Toate bune şi frumoase, numai că la RAJA, contrar normalităţii, a câştigat oferta cea mai mare de preţ, nicidecum cea mai avantajoasă din punct de vedere financiar, aşa cum ar fi trebuit. Că doar are Stroe bani de dat pe apa sâmbetei, nu este o problemă. Consilierul local, şef peste apa potabilă a Constanţei, nu a ţinut la finanţele RAJA, a crezut că cea mai bună ofertă a fost cea cu preţul cel mai ridicat: SC Beton & Rohrbau Germania - 25.883.240 de euro. Asta în condiţiile în care ceilalţi ofertanţi aveau preţuri mult mai bune: SC Rotary Construcţii Bucureşti - 19.962.739 de euro, ACMS Passavant Roediger - 25.690.000 euro, Building Astrom - 25.198.195 euro şi Construzioni Dondi - 25.750.000 euro. Câştigătorul nu a fost nici pe placul celorlalţi participanţi. Din acest motiv, ACMS Passavant Roediger şi Construzioni Dondi au contestat decizia comisiei de licitaţie.

raja_nicusor_constantinescu_felix_stroe.jpgPrahovenii cu noroc

Contestarea a fost recunoscută de reprezentanţii ACMS Passavant Roediger, care au declarat că au depus nemulţumirile la RAJA şi că aşteaptă un răspuns. Mai mult decât atât, cei de la ACMS Passavant Roediger spun că s-a încercat prin orice mijloace să li se pună beţe în roţi şi să nu fie acceptaţi ca având o ofertă valabilă. Un detaliu foarte important este şi numele preşedintelui comisiei de evaluare a ofertelor: Cristinel Dragomir. Vicele CJC-ului, mâna dreapta a lui Nicuşor Constantinescu şi coleg de „jug" cu Felix Stroe, Cristinel este unul dintre oamenii de valoare care gravitează în jurul „planetei" Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu. Revenind la firma câştigătoare, trebuie menţionat că aceasta are sediul în Ploieşti, localitatea natală a lui Nicuşor Constantinescu. Şi cum prahovenii par a avea noroc în afaceri la mal de mare, iată că şi peste Beton & Rohrbau Germania a dat norocul. Societatea este implicată în SC Eton & Rohrbau Omnitech SRL, împreună cu Nicolae Constantin Dan Culacov din Bucureşti, firmă administrată de Michael Jolig. Culacov este mare afacerist. În dreptul numelui său, Registrul Comerţului înşiruie mai multe firme: Omnipesca, Universalprod, Hudson Lux, Omnitech Technology, Omnitech Casa, Pfaff Distribuţie, Casa Nicolas şi Omnitech Trading SA. Nu ne rămâne decât să ne întrebăm cum anume, în anul dificil pe care îl traversăm, RAJA îşi permite să arunce cu banii în stânga şi în dreapta. Şi asta în condiţiile în care Guvernul „ameninţă" administraţiile locale şi judeţene să reducă din cheltuieli.

{mos_ri:RAJA,Felix Stroe}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 21 Aug, 2009 07:47 In 2008 ,d-l IONEL CHIRITA a dat si el un TUN de 300 de miliarde de lei vechi ,la plecarea din functia de primar LIBERAL al orasului Harsova de Constanta. La luat cineva la intrebari unde sunt banii? De ce nu sunt finalizate cladirile :AZILUL DE BATRANI, GRADINITA DE COPII DIN CARTIERUL "VAROS",CLADIREA DIN STR.CARSIUM NR.34,CENTRUL DE ZI PENTRU COPII ? Legal,tragerea la raspundere pentru lipsa acelei sume de bani trebuia s-o faca actualul primar,d-l TUDOR NADRAG,dar acesta TACE si mai mult il are consilier local din partea partidului PNL,care in 2008,in al doilea tur de scrutin si-a dat demisia. Cine are curajul sa invinuiasca "familia regala" CHIRITA IONEL si NICOLETA ,are parte ,la scurt timp de vizita nedorita a unor :"scuteristi","masinisti","tigani","politisti". Din tacerea primarului actual,reiese faptul ca si EL ESTE PARTAS la lipsa banilor din bugetul primariei Harsova, desi este liderul partidului PD-L Harsova.
  • surmelis argentina pusa 20 Aug, 2009 13:34 "Apa de ploaie" o alta aberatie a fostului Guvern liberal.
  • CETATEAN CONSTANTA 20 Aug, 2009 09:01 INTREBARI pentru seful de la RAJA: DE CE PLATIM APA DE PLOAIE? CUM ESTE CALCULAT PRETUL DE COST AL APEI DE PLOAIE? DE UNDE SE STIE CE CANTITATE DE APA DE PLOAIE "CONSUMA" FIECARE "ABONAT"? FIIND UN SERVICIU PE CARE NU IL DORESC CUM FAC SA RENUNT LA EL? VA MULTUMESC!