Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei persoane au fost reținute Constanța. Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri și uz de fals

ro

24 Mar, 2021 10:46 1985 Marime text
  • În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 20 de telefoane mobile, un laptop, o unitate de calculator, 4 stick-uri de memorie, mai multe cartele telefonice, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.
  • Cei trei bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară. Trei persoane au fost reținute.

La data de 23 martie a.c., urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare de bani, polițiștii din cadrul B.C.C.O. Constanța au efectuat 6 percheziții domiciliare, la finalul activităților fiind puse în executare 3 mandate de aducere, pe numele a trei bărbați.

Din cercetări a reieșit faptul că cei trei, cu vârste cuprinse între 24 și 51 de ani, prin folosirea de nume și calități mincinoase și prin utilizarea de înscrisuri falsificate, ar fi indus și menținut în eroare o persoană juridică, de la care unul dintre bărbați ar fi primit, în contul personal, suma de 152.000 de lei, reprezentând contravaloarea unei facturi falsificate, pentru livrare de cereale (grâu).

După ce ar fi primit banii, bărbatul în cauză ar fi retras o parte din aceștia, restul sumei fiind transferată către unul dintre ceilalți bărbați, în scopul disimulării originii ilicite.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 20 de telefoane mobile, un laptop, o unitate de calculator, 4 stick-uri de memorie, mai multe cartele telefonice, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Cei trei bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități, au participat și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis Constanța.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii