Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de angajați au protestat astăzi la Ministerul Economiei. Concedierile de la Şantierul Naval Damen Mangalia, suspendate

ro

12 Dec, 2022 17:28 1542 Marime text


Sute de angajaţi de la Şantierul Naval Mangalia au protestat, atăzi, în faţa Ministerului Economiei, fiind nemulţumiți de noile restructurări anunţate.

Aceștia au reuşit să obţină suspendarea concedierilor în perioada următoare, potrivit reprezentanților Blocului Național Sindical.
“Victorie în urma protestului de astăzi! Negocierile privind concedierile de la Şantierul Naval Damen Mangalia sunt deocamdată suspendate”, a anunțat BNS.

Vă reamintim, reprezentanţii Damen Shipyards Mangalia şi-au asumat, atât prin contractul de asociere cât şi public, că va creste numărul de salariaţi la 3000, însă în momentul de faţă societatea mai are doar 1500 de salariaţi, fiind mai puţini salariaţi decât erau în momentul preluării pachetului de acţiuni de compania olandeză.

De asemenea, fără acordul exclusiv al reprezentanţilor Ministerului Economiei, concedierea colectivă nu se putea realiza.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii