Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sprijin pentru viitoarele mămici! Școala Mamei și îngrijirea postpartum la ARMONIA Hospital

ro

26 Nov, 2022 00:00 1432 Marime text
Pixabay.com - sursă foto
  • Pacienții și pacientele care doresc să beneficieze de o consultație la ARMONIA Hospital pot vizita portalul online www.armoniahospital.ro, unde pot completa formularul de programare online
 
ARMONIA Hospital oferă o gamă completă de servicii și îngrijiri pentru viitoarele mămici, iar fiecare pas este monitorizat de către cadrele medicale ale unității medicale.
 
Școala mamei este unul din serviciile pe care ARMONIA Hospital îl pune la dispoziție. Cursurile de psihoprofilaxie prenatală schimbă conceptul noţiunii de naştere pentru milioane de familii din întreaga lume, datorită educatorilor prenatali. Evoluând de la o simplă metodă de naştere până la o filozofie ce oferă o serie de modalităţi prin care o femeie este pregătită să dea naştere şi să devină mamă, Școala mamei oferă cursuri pentru gravidele responsabile. Totul de la A la Z despre sarcină, travaliu, naștere, îngrijirea și creșterea copilului. Pe lângă acestea, se oferă consiliere în alăptare, consiliere în îngrijirea nou-născutului și consiliere psihologică.


 
Totodată, medicii ajută la întocmirea Planului de naștere, care urmăreşte o mediere a expectanţelor tale și a prevederilor stabilite în protocolul medical utilizat de către echipa ARMONIA Hospital.
 
De altfel, pe lângă pregătirea și nașterea propriu-zisă, fie ea naturală sau prin cezariană, ARMONIA Hospital pune accentul și pe îngrijirea postpartum și recuperarea după cezariană. Nașterea prin cezariană este o intervenție chirurgicală majoră, iar în perioada imediat următoare acestui eveniment, corpul femeii are nevoie să treacă printr-o etapă de vindecare.
 
Principala grijă a oricărei mămici este grija bebelușului, dar nu trebuie neglijată nici propria persoană. Dacă ai avut o naștere prin cezariană, va trebui să acorzi o atenție și o îngrijire specială plăgii / cicatricei pentru ca incizia să se vindece total, iar organismul are nevoie de mai mult timp pentru a se reface. Este firesc, corpul tău s-a pregătit timp de 9 luni pentru venirea pe lume a bebelușului și a suferit o intervenție, are nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare.


 
Sfaturi pentru îngrijirea operației
  • Zona respectivă trebuie ferită de apă, atât timp cât medicul ginecolog recomandă acest lucru.
  • După îndepărtarea firelor externe, zona inciziei va fi protejată cu un pansament steril pentru o perioadă scurtă de timp.
  • Curăță zona inciziei cu un tampon din tifon steril imbibat în soluție de betadină.
  • Protejează cicatricea cu un pansament steril recomandat de medic. Dacă plaga postoperatorie este corect îngrijită, infectarea acesteia este rară.
  • În cazul în care nu au fost folosite fire resorbabile, ele îți vor fi scoase peste aproximativ 10 zile.
  • Îți recomandăm să nu depui efort fizic pentru o perioadă de 6-8 săptămâni pentru a nu risca ruperea operației și respectă un repaos sexual de 6 săptămâni.
  • Alege-ți cu grijă hainele astfel încât, să-ți ofere confort și să nu jeneze zona operată.
 
Contactează medicul în cazul în care apar semnele unei infecții, inclusiv:
  • Căldură, roșeață sau umflături la locul inciziei;
  • Dureri abdominale puternice;
  • Scurgeri provenite din zona inciziei;
  • Agravarea sau apariția bruscă a durerii;
  • Febră (chiar dacă incizia nu este afectată).
 
Pacienții și pacientele care doresc să beneficieze de o consultație la ARMONIA Hospital pot vizita portalul online www.armoniahospital.ro, unde pot completa formularul de programare online.
 
Citește și:

ARMONIA Hospital, servicii medicale de înaltă calitate pentru familii. Ce servicii sunt oferite pentru viitoarele mămici

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii