Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șofer, prins în flagrant în timp ce îi oferea mită unui polițist. Iată suma și motivul gestului

ro

12 Dec, 2022 10:19 1060 Marime text
Șofer, foto: Pexels Putea să scape cu o amendă, dar a fost reținut după ce a încercat să mituiască un polițist. 

Iată comunicatul pus la dispoziție de Direcția Generală Anticorupție 

La data de 11.12.2022, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au procedat la prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 25 de ani din municipiul Giurgiu, după ce a promis o sumă de bani unui agent de poliție pentru a nu lua măsurile legale ce se impun privind sancționarea sa.

În fapt, în aceeași zi, în jurul orelor 16.00, un agent de poliție din cadrul I.P.J. Brașov- Poliția Stațiunii Râșnov fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic, pe raza localității Râșnov, un conducător al unui autoturism, iar în urma verificărilor pe linia depistării conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, s-a constatat că acesta în urma testării cu aparatul alcooltest Drager, avea o alcoolemie de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat și cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină. Întrucât era necesară recoltarea de mostre biologice, acesta a fost condus la o unitate spitalicească în vederea determinării cu exactitate prezenței în organism  a alcoolului și a substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto i-a promis agentului de poliție sume de bani  de 500 lei, 1.000 de lei  și în final 5000 de lei pentru a-l determina pe acesta să nu-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i fie recoltate mostre biologice.

Agentul de poliție a refuzat categoric propunerea și a anunțat ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Brașov.
Față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii