Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfaturi de la polițiștii constănțeni pentru părinți și elevi în pragul noului an școlar. Recomandări utile

ro

30 Aug, 2022 16:39 973 Marime text
  • Poliţiştii le-au înmânat atât copiilor cât și părinților materiale informativ-preventive. 

Astăzi, 30 august 2022, în contextul începerii noului an școlar, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive adresate în special părinților pentru a-i conștientiza cu privire la potențialele pericole și situații vulnerabile la care pot fi expuși copiii acasă, pe stradă și în mediul on-line, atunci când nu sunt supravegheați de adulți.

Activitățile s-au derulat în municipiul Constanța, în zone intens circulate și au vizat informarea/educarea/conștientizarea părinților și elevilor cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe interzise, precum și prevenirea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor și a disparițiilor acestora, prevenirea accidentelor rutiere. Poliţiştii le-au înmânat atât copiilor cât și părinților materiale informativ-preventive, cu următoarele recomandări:
  • în fiecare zi, dedică-i timp copilului tău, indiferent de vârsta acestuia;
  • află care sunt prietenii lui din viața on-line și off-line;
  • discută cu copilul tău și asigură-l de toată disponibilitatea ta de a-l ajuta și îndruma;
  • spune-i copilului la cine să apeleze când se ivește o problemă și stabilește o persoană care să-l supravegheze atunci când nu ești lângă el.
 

„Activitățile se subscriu Campaniei Naționale ”Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?” și are drept scop creșterea gradului de siguranță al minorilor“, spun cei de la IPJ Constanța. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii