Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se vor strânge semnături pentru Spitalul Regional PSD Constanța, în conferință de presă. Parlamentarii vorbesc de cele mai recente probleme

ro

20 May, 2021 10:35 2135 Marime text
  • Conferință de presă la sediul PSD Constanța, azi, 20 mai.
Prezenți la conferință sunt Horia Marius Țuțuianu, Felix Stroe și Lucian Lungoci.

"Este nevoie de o administrație publică centrală și locală care să fie ancorate în realitate. Să sesizeze corect problemele și să adopte strategii, așa cum a adoptat și UE. Vedem și luăm la cunoștință de măsurile luate în alte țări", a spus Stroe.

27 mii de IMM-uri au depus proiectele și ați vazut comunicatul oficial ca s-a renunțat la această măsură (n.r. ajutoarele de la stat). Motivul este că DNA a deschis o anchetă în rem pe aceasta speță, ca ar fi vorba de corupție, a adăugat Felix Stroe.

El a mai spus că cei 200 de milioane de euro ar fi produs beneficii economice enorme pentru România.

"Urmează să fie introdusă o măsură similară", spune Stroe în legatura cu ce soluție a găsit actuala conducere a țării. 

 Poate vom înțelege cu toții odată, și vom milita cu toții pentru competență. Eu nu sunt demagog. Știți cu toții ca noi, PSD Constanța, nu am pornit o vânătoare de vrăjitoare. În timpul nostru, doamna Bucovala și-a dus mandatul la capăt. Pot să dau foarte multe exemple. Nu vreau să fac rău. În niciun caz nu se ajungea cu datul afară până la femeia de serviciu. Deplâng și imi declar nemulțumirea comună cu cei doi colegi ai mei a măsurii 3 privind sprijinirea a IMM-urilor anunțată de guvern", a adăugat Stroe.

Pentru orice act de finanțare UE îți dă ghiduri

Chiar mă pricep la absorbția de fonduri europene. Pentru orice act de finanțare UE îți dă ghiduri. Pentru acest plan de reziliență a fost dat ghidul. Alte țări au început treaba. Noi suntem la o nouă încercare. În sfârsit, primul ministru a anunțat că se va consulta cu partidele politice. S-a ajuns la 29 milioane de euro de la 79.

Nu se supără cei de la Bruxelles. Banii aceștia îi va lua altcineva dacă nu reușim noi. Au fost tari care au avut pe POIM absorbția de 110-120%. Să te duci la Bruxelles să vrei să reconstruiești un sistem de irigații... Nu trasee. Mă refer la tehnologie, care sunt la fel ca acum 50 de ani, înseamnă că ești incompetent. Cei de la Bruxelles au spus că sunt alte sisteme de irigații", a adăugat Felix Stroe.

Felix Stroe, despre evenimentul de la Spitalul Foișor

Bâlbele din administrația publică centrală...vi se pare corect ce s-a întâmplat cu Spitalul Foișor? Ordinul a fost semnat de domnul ministru Voiculescu. În timp ce în toată țara numărul de paturi ocupate ATI au scăzut la jumătate, pentru un singur bolnav de covid din Spitalul Foișor au fost trimiși acasă oamenii care trebuiau să fie operați. Este unul dintre cele mai bune spitale din România, dotat cu cele mai bune echipamente", a adăugat Stroe.


Problemele de la nivelul central se amplifică la nivel local

Problemele de la nivelul central se amplifică la nivel local. Nici în județul Constanța sau municipiu lucrurile nu merg cum ar trebui", a precizat Stroe.

"Municipiul Constanța beneficiază de o echipă de conducere PNL, dar parca nu toți directorii sunt liberali", a mai spus Stroe.

În continuarea conferinței de presă, Stroe vorbește de regulamentul parcărilor.

Dacă figurezi cu o mașină la SPIT și locuiești pe străduță x, pentru că ții mașina în fața casei, plătești o sumă considerabilă. Oricine poate să vina să parcheze în anumite intervale orare. Care este avantajul pe care îl aduce aceat regulament cetățenilor? Niciunul.", a spus Stroe.

Vă aduceți aminte de Constanța Altfel? Când această taxă  avea o valoare mai mică, această asociație a atacat în instanță regulamentul. Acum, uităm ce am criticat și amplificăm lucrurile cu care nu eram de acord. Regulamentul de taximetrie - Constanța a crescut ca și demografie. Chiar dacă nu mai sunt celebrele vouchere de vacanță, vom avea un sezon bun., a mai precizat Felix Stroe.

Felix Stroe a mai menționat că este haos în Mamaia și deplânge existență numărului ridicat de sensuri unice.

La conferința de presă, a ajuns și deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache.

După 6 luni de administrație, s-a anunțat achiziția de pubele la 3.000 de lei. Mi se pare o risipă de bani publici. Banii publici trebuie cheltuiți cu cap. , a mai precizat Felix Stroe.

În continuarea conferinței de presă, a luat cuvântul Horia Țuțuianu.

Totul este încremenit de 6 luni de zile, spune răspicat Țuțuianu.

Constănțenii mânați de promisiuni cu zâne, au votat pe habar n-am și nu mă pricep la conducerea CJC și Primărie. Asistăm la doi oameni care nu își găsesc direcția. Așa că, le fac cadou o busolă, a mai spus Țuțuianu.




Acesta a zis că vrea să știe de ce s-a pierdut finanțarea la MINAC, contracte la DJ-uri.

Nu văd că se întâmplă absolut nimic în Spitalul Județean Constanța. De 7 luni de zile, așteptăm la o vânătoare de fantome. Nu erau oameni de partid. Au fost profesioniști.

Oamenii trebuie stabilizați, puși la locul lor, și să înceapă să muncească. Să aducă bani, a mai spus fostul președinte CJ Constanța.

Țutuianu se întreba unde sunt fondurile și promisiunile făcute pentru agricultori.

Pământul nu se vinde. Este al nostru, al strămoșilor noștri si al copiilor noștri. Cred ca a venit momentul ca locuitorii județului Constanța că s-a facut o mare greșeală în septembrie, a adăugat Horia Țutuianu.

În continuarea conferinței de presă, a luat cuvântul Cristina Dumitrache.

 În realitate, nu avem un plan național privind deșeurilor pentru acest pericol de a deveni groapa de gunoi a Europei. Soluția ar fi acest proiect la nivel de țară pentru a gestiona deșeurile din România și ce se aduce în România.", a spus Cristina Dumitrache care activează în Comisia de Mediu, în Camera Deputaților.

Am făcut o interpelare inclusiv pe deșeurile ilegale aduse către ministerul mediului",  mai spune Cristina Dumitrache.

În continuare, a luat cuvântul Lucian Lungoci.

El vorbește despre prezenta turiștilor și aglomerația de la Spitalul Județean Constanța.

"Avem o clădire aici lângă noi, veche de 50 de ani. Asa cum zicea Septimiu Bourceanu, această clădire reprezinta un pericol. Secția de maternitate si pediatrie este în aceeași clădire. Capacitatea de primire la UPU este subdimensionată.

Dobrogea are nevoie de un spital nou. În nici o guvernare nu s-a întâmplat acest lucru. Nici măcar nu au fost efectuați pașii pentru documentație., a precizat Lungoci.

În cadrul confrinței, a intervenit senatorul Felix Stroe.

La plenul reunit al celor două camere, în care s-a adoptat bugetul, în care actuala majoritate bugetară nu a acceptat nici măcar un singur amendament. Noi, parlamentarii constănțeni am avut amendament pentru construirea Spitalului Regional de Pediatrie. Eu am susținut amendamentul, și de la microfonul parlamentului, fac apel la parlamentarii constănțeni, indiferent de partid, măcar noi să dăm dovadă de luciditate și să votăm acest amendament. Parlamentarii USR și PNL au votat împotrivă",  a intervenit senatorul Felix Stroe.

Se vor strânge semnaturi pentru Spitalul Regional

Lansăm o campanie de strângere de semnături si vom depune catre ministrul sanatatii, premierului. Vom convinge guvernanții pe lista județelor în care vor fi demarate aceste spitale regionale. Este o acțiune civică mai mult decât politică. Vom fi sprijiniți și de alte partide, ong-uri și mass media.

Dacă această acțiune va reuși, și vom convinge de necesitatea acestui spital va fi victoria cetățenilor. Dacă nu vom reuși, va fi un eșec al clasei politice. Doar studiul de fezabilitate costa șase milioane de euro., a adăugat Lungoci.

 Cristina Dumitrache, Horia Țuțuianu și Felix Stroe au semnat lista pentru Spitalul Regional.

 În această sesiune parlamentară, vom depune moțiune de cenzură, a spus Stroe.

Felix Stroe a transmis un mesaj tuturor constănțenilor cu prilejul Zilei Constanței.

Dragi constănțeni, vă dorim să fiți sănătoși. Vă dorim să vă vedeți copiii la școală, și să beneficieze de o educație de calitate. Nu vă mai lăsați păcăliți cum v-ați lăsat păcăliți pe 27 septembrie., a transmis Stroe pentru Ziua Constanței.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii