Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancțiuni de peste 183.000 de lei, pe litoral, pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

ro

30 Aug, 2020 12:59 1186 Marime text
  • Forțele de ordine continuă acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul covid-19, anunță reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

În acest sens, peste 250 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Iată datele oficiale comunicate de IPJ Constanța:

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Peste 250 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 163 de societăți comerciale și au fost aplicate 254 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 183.000 de lei, dintre care 53 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 15 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 37 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 97 la O.U.G. 195/2002.

De asemenea, în stațiunea Mamaia, polițiștii au identificat 3 societăți comerciale care nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecție sanitară și nu au asigurat ca normele de distanțare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică cu și între clienți, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42.000 de lei.

Totodată, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au identificat o societate comercială, din stațiunea Eforie Sud, care nu a respectat prevederile art. 1, lit. e) din Legea 12/1990 (lipsă documente de proveniență a bunurilor), fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii