Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Publicului i-a fost dor de „Serile de teatru la Pontul Euxin” (galerie foto)

ro

10 Aug, 2020 11:36 1660 Marime text
  • Întâlniri sub genericul „Seri de teatru la Pontul Euxin” se desfășoară, în fiecare weekend, începând de la ora 21.00, în perioada 7 august-6 septembrie.

Primele trei „Seri de teatru la Pontul Euxin“ au fost un succes, publicul constănțean fiind prezent în număr mare (în limita locurilor disponibile, respectându-se măsurile de distanțare impuse de autorități), dovadă că i-a fost dor de întâlnirile de la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie.

Vineri, 7 august, în deschiderea „Serilor de teatru la Pontul Euxin”, ediția a II-a, pe scena amplasată în aer liber, în cadrul de vis oferit de Lacul Tăbăcărie, a urcat „Fata din curcubeu” a Liei Bugnar. I-a dat viață acestei ființe fragile,sensibile, dar de o tenacitate ieșită din comun actrița Marcela Motoc, care asusținut un one women show de o tulburătoare frumusețe interpretând live nemuritoarele șansonete ale celebrei Edith Piaf. La final, când ultima replică a fost rostită, publicul a înțeles descrierea pe care prezentatoarea evenimentului, Catinca Hanțiu, o făcuse înaintea spectacolului:

O lume într-o coajă de ou. Un pumn în stomac care doare cu duioșie. Un zâmbet care îți răsuceștecuțitul în rană.


Sâmbătă, 8 august, la a doua întâlnire din cadrul „Serilor de teatru la Pontul Euxin”, publicul a cunoscut-o pe minunata „Săftița”. Maestrul țambalului, Marius Mihalache, frumoasa sa soție, Arabela Nicolau, vocea acestui concert impresionant, toboșarul Lorin Mihalache,talentat ca ilustrul său tată și Nicu Băran la bass au transpus publicul într-o lume de vis.

Cu acest prilej, publicul a aflat că piesa „Săftița“ a fost compusă de Marius Mihalache, pe versurile Arabelei Nicolau, muză fiindu-le chiar fetița lor, Emily. După „Ciuleandra“ care a marcat închiderea concertului,publicul a fost cel care a cântat „La mulți ani!“ lui Lorin Mihalache, înajunul zilei sale de naștere.

Duminică, 9 august, a fost o seară un pic mai atipică, un maraton de stand-up comedy, susținut de Mădălin Cârje, Mane Voicu, Edi Vacariu - absolvent al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, care a câștigat sezonul iUmor 2020 și Gabriel Gherghe. A fost o seară la Pontul Euxin antrenantă, cu mult haz și hohote de râs. Cert este că publicul s-a amuzat copios fiind și el antrenant în acest show.

Intrarea a fost liberă.

Întâlniri sub genericul „Seri de teatru la Pontul Euxin” se desfășoară, în fiecare weekend, începând de la ora 21.00, în perioada 7 august-6 septembrie.

Proiectul „Seri de teatru la Pontul Euxin”, ediția a II-a, este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Valoarea totală a proiectului este de 333.500 lei.

„Seri de teatru laPontul Euxin” este un proiect de interes general, finanțat din fonduri nerambursabile. Manager de proiect este prof. univ. dr. Daniela Vitcu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii