Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect Angajatorii care oferă abonamente la sala de fitness angajaților vor fi scutiți de taxe și impozite salariale

ro

12 Dec, 2022 09:43 1782 Marime text
Un proiect de lege interesant a ajuns pe masa deputaților și merge cu propunere de adoptare, după ce a fost respins de către Senatul României. Este vorba de propunerea legislativă pentru încurajarea unui stil de viaţă activ şi sănătos prin modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Mai exact, angajatorii care oferă abonamente de sport pentru întreținere, prevenire sau terapie, nu vor mai plăti taxe salariale la stat. Cu alte cuvinte, nu vor plăti impozit pe venit și contribuții sociale pentru pensii (CAS), sănătate (CASS) și muncă (CAM).

Este vorba de „contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilităţilor sportive în vederea practicării sportului şi educaţiei fizice cu scop de întreţinere, profilactic sau terapeutic, oferite de furnizori ale căror activități sunt încadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, precum și contravaloarea abonamentelor, oferite de același furnizor care acționează în nume propriu sau în calitate de intermediar, ce includ atât servicii medicale, cât și dreptul de a utiliza facilitățile sportive, în vederea practicării sportului și educației fizice cu scop de întreținere, profilactic sau terapeutic, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană”.

Față de forma propusă inițial, beneficiul a fost ușor modificat la deputați, clarificat pentru acoperirea mai multor astfel de servicii. Tot la deputați, unde proiectul urmează să fie supus votului final, având propunere de adoptare, s-a decis referirea expresă la cele trei coduri CAEN: 9311 (activități ale bazelor sportive), 9312 (activități ale cluburilor sportive), 9313 (activități ale centrelor de fitness).

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii