Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prinsă în flagrant de procurorii DNA, Magdalena Tiță a fost schimbată din funcție prin ordin al Ministrului Culturii

ro

17 Feb, 2023 10:33 6160 Marime text


Noul director executiv al Direcției pentru Cultură Constanța este Irina Nicolae, după ce săptămâna trecută, prin ordinul ministrului Culturii din 08.02.2023, fosta directoare, Magdalena Tiță a fost schimbată din funcție.

Vă reamintim, potrivit DNA în data de 09 noiembrie 2022, inculpatele Tiță Magdalena și Cliante Elena Mădălina, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian.

În sarcina celor două s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită. Ulterior, cele două angajate ale Direcției pentru Cultură au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus sesizarea Tribunalului Constanța cu acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Magdalena Tiță, fost director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, și Elena Mădălina Cliante, fost inspector superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Constanța.

Dosarul Magdalenei Tiță (8822/118/2022) are ca prim termen 24 februarie 2023.
 
Asta în timp ce primul termen în dosarul Elenei Mădălina Cliante (8526/118/2022) a fost stabilit pentru data de 22 februarie 2023.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și
 
Magdalena Tiță, fosta șefă de la Cultură, a scăpat de controlul judiciar!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii