Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Vergil Chițac a aflat de ce este scăzută natalitatea în Constanța

ro

22 Mar, 2021 17:02 1952 Marime text
  • Primarul Vergil Chițac a făcut o postare pe pagina sa de socializare referitoare la natalitatea scăzută din Constanța.
Dintre cele șase creșe ce ne-au mai rămas, cu o capacitate totală de doar 455 de locuri, două funcționează în spații închiriate, asta în vreme ce fostele clădiri zac abandonate și uitate.

Iată conținutul integral al postării:

Ne mirăm de natalitatea scăzută din Constanța și de faptul că ne pleacă tinerii, dar priviți pozele de mai jos. Așa arată fosta creșă nr. 6, un imobil insalubru și abandonat. În Constanța, astăzi, mai avem doar 6 creșe, de la 25 câte erau în anii ‘90. De aceea pleacă, ca să își întemeieze familii unde le este mai bine.

Dintre cele 6 creșe ce ne-au mai rămas, cu o capacitate totală de doar 455 de locuri, 2 funcționează în spații închiriate, asta în vreme ce fostele clădiri zac abandonate și uitate. Iar dacă mai luăm în considerare și pandemia și faptul că în acest moment locurile au rămas doar 200, vă faceți o idee despre tabloul sinistru la care fosta administrația a lucrat în acești 20 de ani la Constanța.

Vreau să vă asigur că lucrurile nu rămân așa. Vă garantez că reabilităm clădirea fostei creșe nr. 6 și vom amenaja una nouă, cu o capacitate de 200 de locuri. Aceasta va fi și prima creșă din oraș care va avea o grupă de sugari. Mai mult, în Palazu Mare, transformăm cantina socială în creșă cu 30 de locuri. Pe terenul din spatele ei, am luat decizia de a cultiva legume bio pentru hrana proaspătă a micuților.

Cele 230 de locuri anunțate aici sunt doar începutul. Vă asigur că încetul cu încetul facem ordine peste tot. Aveți încredere!

Sursa foto: Facebook/ Vergil Chițac

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii