Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Valu lui Traian, nominalizată într-un top al celor mai bogate comune, la nivel național!

ro

21 Nov, 2022 15:29 1859 Marime text
Primăria Valu lui Traian informează ca a fost publicat topul celor mai bogate comune din România, pe fiecare județ. Pentru a doua oară, Valu lui Traian este nominalizată într-un clasament realizat la nivel național. Dacă în urmă cu câțiva ani localitatea ocupa locul întâi datorită sumelor mari atrase din fonduri nerambursabile – la acel moment 2000 euro per locuitor -, de data aceasta Valu lui Traian ocupă poziția 1 datorită cuantumului bugetului local.

Topul se referă la anul bugetar 2021 și a fost publicat de analizeeconomice.ro.
 

„In fiecare an , bugetul nostru este dedicat in cea mai mare parte investitiilor. Comuna se extinde in mod continuu si trebuie sa tinem pasul cu infrastructura. Sunt primar la al 5-lea mandat si tot investesc si gandesc strategii de dezvoltare si nu mai termin J. Stiu ca asta este menirea unui primar, sa atraga fonduri. Si sper ca cetatenii sa ma inteleaga atunci cand nu ma gasesc la primarie, pentru ca fondurile nu se atrag din birou. Ma bucur ca am alaturi de mine o echipa care sa faca posibila includerea in astfel de topuri si vom lucra in continuare cu aceeasi dedicare, pentru comuna noastra”, a transmis primarul Florin Mitroi.


Mai exact, în anul 2021 Valu lui Traian a atras fonduri nerambursabile în valoare de 3.630.466 lei pentru investiții. La acestea a adaugat doar pentru investiții 6.471.948 lei din buget local și credite. Așa a ajuns să fie inclusă în topul de mai sus cu venituri totale de 33.300.000 (în calcul au fost incluse și sumele primite din buget de stat pentru funcționarea instituțiilor scolare etc).

Avand în vedere ca în 2022 sumele au fost în creștere, administrația locală așteaptă cu nerabdare și topul ce va fi realizat anul viitor și au convingerea că eforturile se vor concretiza în asigurarea unor condiții tot mai bune de trai locuitorilor comunei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii