Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polițist local agresat în Piața Civică din Municipiul Tulcea. Suspecții, reținuți pentru 30 de zile

ro

09 Dec, 2022 12:52 1351 Marime text
Polițist Local. Foto: Facebook/ Direcţia De Poliţie Locală a Municipiului TulceaUn polițist local de la Direcţia de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea a fost agresat în timpul programului în timp ce se afla în Piața Civică din municipiul Tulcea. 

Potrivit unui comunicat al  Direcţiei de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea , la data de 05.12.2022 un polițist local din cadrul Direcţiei de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea se afla în postul din Piața Civică pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în scopul asigurării pazei și a ordinii publice în zona respectivă.

„La un moment dat polițistul local a observat lângă patinoar un grup de tineri ce tulburau liniștea publică și care se aflau în mod vădit în stare de ebrietate. Fiind o locație preponderent vizitată de mame cu copii mici polițistul local a intervenit rugând tinerii să se calmeze. Aceștia au refuzat și doi dintre ei l-au lovit cu pumnii și cu picioarele provocându-i răni în zona capului și a pieptului. Imediat au fost alertate echipajele poliției locale precum și cele ale poliției municipiului Tulcea și ale jandarmeriei, cei doi tineri fiind identificați și reținuți foarte repede. Deși inițial a fost stabilită măsura arestului la domiciliu, în urma apelului formulat, s-a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.
Dorim să aducem mulțumiri atât poliției naționale și jandarmeriei, pentru toate eforturile depuse care au dus la reținerea celor doi, precum și judecătorilor care au dispus măsura arestului preventiv și sperăm ca astfel să fie dat un exemplu pentru cei care se gândesc să mai agreseze un funcționar public care execută o activitate ce implică exercițiul autorității de stat“ - au precizat reprezentanții  Direcţiei de Poliţie Locală a Municipiului Tulcea.

Pentru informare aducem la cunoștința publicului următoarele prevederi legale extrase din Codul Penal:

Art. 257: Ultrajul
(1)Ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă, lovirea sau alte violenţe, vătămarea corporală, lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte ori omorul săvârşite împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

(2)Săvârşirea unei infracţiuni împotriva unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat ori asupra bunurilor acestuia, în scop de intimidare sau de răzbunare, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

(3)Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează faptele comise în condiţiile alin. (2), dacă privesc un membru de familie al funcţionarului public.

(4)Faptele prevăzute la alin. (1)-(3), comise asupra unui poliţist sau jandarm, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate.

Art. 371: Tulburarea ordinii şi liniştii publice
Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii