Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Română 14 mandate europene de arestare, puse în executare în prima săptămână din 2023

ro

08 Jan, 2023 10:14 1550 Marime text
Politia. Foto: ZIUA de ConstantaÎn perioada 30 decembrie - 5 ianuarie 2023, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 469 de persoane, 43 de autovehicule și 43 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
 
Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 334 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 14 mandate europene de arestare, au depistat 68 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 151 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. 
 

„De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 27 de documente și au fost găsite 43 de autovehicule și 2 plăcuțe de înmatriculare, ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
Totodată, 135 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 17 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 18 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 14 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române“ - au mai precizat reprezentanţii Poliţiei Române.

 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 16 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii