Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1000 de persoane au fost asistate medical de pompierii salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au intervenit

ro

16 Feb, 2023 10:47 741 Marime text
 


O pondere de peste 80% din totalul intervențiilor desfășurate la nivel național a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD (1.248 de cazuri din totalul de 1.542 de situații de urgență gestionate).

De asemenea, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 86 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 199 misiuni pentru protecția comunităților., informează Inspectoratul General pentru Situații De Urgență. 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 2 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

- Salvatorii gălățeni au acționat, ieri, în municipiul Tecuci, în urma unui accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un utilaj agricol. Echipajele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că, în urma impactului puternic, au rezultat trei victime încarcerate, dintre care două decedate și una inconștientă. Colegii noștri au evaluat și acordat asistență medicală de urgență victimei inconștiente, ulterior aceasta fiind transportă la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

-O altă misiune, care a necesitat atenție sporită, a fost gestionată de către salvatorii din județul Cluj, în urma unui accident rutier produs pe raza localității Coplean, în care un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. Echipajele de descarcerare și prim ajutor ajunse la locul solicitării au constatat că, în urma evenimentului rutier au rezultat două victime, dintre care o persoană încarcerată. Pompierii militari au extras victima din autoturismul avariat, iar echipajele medicale au evaluat și asistat ambele persoane, ulterior acestea au fost transportate la o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate.

Potrivit IGSU, de asemenea, în perioada de referință, la nivel național, a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urs), în județul Mureș.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 212 de pompieri salvatori și 166 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

foto: infotraficromania.ro


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii