Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoană prinsă în flagrant în timp ce dădea mită, după denunțul unui polițist. Ce sumă îi oferea agentului de poliție

ro

04 Apr, 2022 15:30 1290 Marime text
Poliția, foto cu rol ilustrativ: facebook/ Poliția Sibiu Ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciului Județean Anticorupție Bistrița-Năsăud, în baza ordonanței de delegare și sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, au organizat, la data de 01.04.2022, prinderea în flagrant a unei persoane fără calitate specială, după ce a remis, cu titlu de mită, suma de 300 euro, către un agent de poliție din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Bistrița-Năsăud.



Contra acestei sume de bani, mituitorul i-a solicitat agentului de poliție să îl ajute să promoveze proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere categoria B, informează DGA. 



Constatarea infracțiunii flagrante s-a realizat în urma denunțului formulat la S.J.A. Bistrița-Năsăud de către agentul de poliție din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Bistrița-Năsăud, sesizare înaintată de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, competent în soluționarea cauzei.
În cauză, s-a înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.



Ulterior, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat pentru infracțiunea de dare de mită, fiind luată măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție., transmit reprezentanții Direcției Generale Anticorupție. 

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii