Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Paul Cononov, după întâlnirile cu RESTO și patronatul Marea Mamaia. „Plaja arată bine, va arăta impecabil” (VIDEO)

ro

17 Feb, 2022 15:22 1905 Marime text
  • Directorul Direcției Apelor Române Dobrogea Litoral, Paul Cononov , a vorbit despre plaja din Mamaia, după întâlnirile cu RESTO  și patronatul Marea Mamaia
 

Cu cât se apropie sezonul turistic, operatorii au o serie întreagă de întrebări pe care și le pun, iar noi trebuie să încercăm să le răspundem, să găsim soluții la problemele ridicate de aceștia, a declarat Cononov.

 
Una dintre problemele discutate a fost plaja nouă recepționată anul trecut

 

S-a pus problema în ce măsură plaja nouă recepționată anul trecut poate fi folosită în scop turistic.

S-au ridicat problemele legate de documentațiile numite PUZ sau PUG-uri pe diverse zone și în ce măsură pot folosi acele beach baruri pe care le dețin. Acolo unde normele legale nu suntrespectate, soluții găsim pentru intrarea în legalitate atât  a operatorilor cât și a noastră ca instituții.
 
Utilajele noastre lucrează. Plaja arată bine, va arăta impecabil. O vom preda la termenele din contract. Începând cu 1 aprilie, toți operatorii plajelor vechi vor intra în posesia lor, să se organizeze în așa fel încât la 1 mai să înceapă activitatea turistică în bune condiții.

 
Referitor la plajele noi, față de anul trecut nu s-a schimbat nimic
 

Noi am intabulat, am cadastrat, am întocmit toată documentația. Am trimis documentația la București. Tot ceține de noi am făcut.
De aici până la a putea închiria un astfel de sector deplajă, mai sunt etape care trebuiesc parcurse.

 
 Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral au avut în această săptămâna câteva întâlniri cu operatorii de plajă pe tema exploatării sectoarelor de plajă pe perioada sezonului estival 2022.


Unul dintre subiectele abordate a fost legat de situația actuală a suprafețelor noi de plajă rezultate în stațiunea Mamaia în urma proiectului "REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020). 🇪🇺🇷🇴Astfel că, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral i-au informat pe operatorii de plajă că suprafețele noi de plajă, rezultate în urma finalizării lucrărilor aferente proiectului REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020), au fost deja înscrise în evidențele de cadastru, iar dreptul de proprietate a fost înscris provizoriu în cartea funciară, până la definitivarea procedurii prin care acest nou teritoriu va fi trecut în inventarul statului român. “Plajele noi pot fi închiriate doar respectând cadrul legal, iar în acest sens astăzi la București are loc o întâlnire pentru găsirea unei soluții între ministerele care sunt implicate în această procedură”, a explicat directorul A.B.A.D.L., Paul Cononov.

Conducerea ABADL a precizat că cele mai multe contracte de închiriere din stațiunea Mamaia vor expira în acest an și anul viitor, astfel că, pentru viitoarea procedură de licitație, ANAR prin Ordinul Arhitecților din România pregătește un concurs internațional de soluții cu tema “ Amenajarea complexă a plajelor din stațiunea Mamaia, județul Constanța” pentru care se pregătește documentația necesară, iar soluțiile vor fi incluse în PUZ. 

În cadrul acelorași întâlniri, operatorii de plajă au fost informați că A.B.A.D.L. în câteva zile va începe lucrările mecanizate de pregătire a plajelor pentru deschiderea sezonului estival, iar predarea sectoarelor de plajă pe tot litoralul românesc se va face conform clauzelor contractuale, în perioada 01.04. – 15.04.2022.




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii