Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naufragiu în Marea Neagră. Imagini inedite cu salvarea singurei femei din echipajul Volgo Balt 179 (video)

ro

21 Mar, 2021 21:53 3712 Marime text
  • Angelina Sokolova, singura femeie din echipajul ucrainean a fost transportată cu elicopterul GSP de tip Medevac (evacuare medicală aeriană).

Nava „Volgo Balt 179” a fost scufundată la data de 11 martie în Marea Neagră.

Comandantul GSP Falcon Victor Marina a raportat salvarea și transportarea în siguranță la mal a zece marinari naufragiați la 76 mile marine în largul Mării Negre.

La bordul vasului, care s-a scufundat pe o mare de gradul 6-7pe Scara Beaufort, în timpul catastrofei, se afla un echipaj format din 13 membri, printre care și o femeie.

Singura femeie din echipajul ucrainean a fost evacuată de urgență cu elicopterul GSP, în urma agravării stării sale de sănătate.

Restul de nouă marinari au primit îngrijiri la spitalul navei GSP Falcon și au fost transportați în condiții de siguranță și securitate la dana de pasageri din Portul Constanța.

Cargoul „Volgo Balt 179”, care s-a scufundat în Marea Neagră, transporta cărbune din portul rusesc Rostov-on-Don către portul Constanţa, a declarat liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihălcioiu.

Potrivit reprezentantului SLN, vaporul este sub pavilion Insulele Comore, a fost construit în urmă cu 48 de ani şi are capacitatea de 3.500 tdw (tonaj deadweight).


Sursă foto/video: Facebook/Robert Turcescu.

Citește și: Marinarii ucraineni de pe Volgo Balt 179, internați în Spitalul Județean Constanța, vor pleca acasa


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii