Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naștere rară, la Spitalul Județean Constanța. O femeie din Tulcea a născut tripleți

ro

12 Mar, 2021 14:09 16221 Marime text

O naștere de tripleți a avut loc în cursul acestei săptămâni la Spitalul Județean “Sf. Apostol Andrei” Constanța.  Este vorba despre doi băieței și o fetiță care s-au născut înainte de termen, la 32 de săptămâni.



Nașterea s-a realizat prin operație cezariană. O echipă medicală complexă a contribuit la aducerea pe lume, în siguranță, a celor 3 bebeluși: Dr. Smocvin Dumitru (medic primar Obstetrică-Ginecologie), dr. Taifas Anna (medic rezident Obstetrică-Ginecologie), dr. Bănculescu Mihaela (medic primar Anestezie-Terapie Intensivă), dr. Franciuc Irina (medic primar Neonatologie),dr. Surdu Monica (medic primar Neonatologie) si Arnăutu Diana Sânziana (medic primar Neonatologie).

Cei trei nou născuți cu greutăți cuprinse între 1,800 și 1,900 kg  vor rămâne internați în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul secției clinice Neonatologie.

Au parte acum de cele mai bune condiții, într-una dintre cele mai moderne secții ale Spitalului  Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală dispune de cele mai moderne dotări și echipamente din sud estul tarii. Acesta a fost dat în folosință la începutul anului 2021, după ce a trecut printr-un amplu proces de  reabilitare, cu sprijinul fundațiilor Vodafone România, Dăruiește Aripi și Asociației Inima Copiilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii