Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nadia Comăneci împlineşte 61 de ani. Cum a petrecut marea gimnastă (VIDEO)

ro

12 Nov, 2022 09:03 1380 Marime text
Nadia Comăneci
Nadia Comăneci, românca multipla campioană olimpică, mondială şi europeană împlineşte, sâmbătă, 61 de ani.

Sportiva a fost felicitată şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.
 


La mulți ani, Nadia Comaneci !

Pentru fiecare bordură care a devenit bârnă, pentru fiecare bară de covoare devenită paralele inegale, pentru covorul transformat în sol și pentru fiecare obstacol sărit de un copil, pentru toate visurile pe care le-ai inspirat și fiecare suflet pe care l-ai atins, MULȚUMIM!

Team Romania îți urează o zi de zece și-ți trimite milioane de gânduri bune!, transmite Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. 

  

Nadia Elena Comăneci (n. 12 noiembrie 1961,Onești, Bacău, România este o gimnastă română, prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este câștigătoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeița de la Montreal”, prima gimnastă a epocii moderne care a luat 10 absolut., scrie wikipedia.org. 

Este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.



 În decembrie 2003, i s-a publicat prima sa carte, Scrisori către o tânără gimnastă (în engleză: Letters to a Young Gymnast). Nadia a creat o clinică de caritate în București pentru a ajuta copiii orfani din România.

În 2021 a fost decorată cu Ordinul național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer, „în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru excepționala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obținute în calitate de reprezentantă a României, precum și pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generații”.

Sursa foto-video: Facebook/ Nadia Comaneci 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii