Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări în firmele deținute de Erik Jantzen, unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din România

ro

27 Sep, 2022 00:00 2284 Marime text
  • Omul de afaceri danez Erik Jantzen este unul dintre cei mai activi investitori străini de pe piaţa terenurilor din România
 
În Monitorul Oficial al României au fost publicate două decizii luate de conducerea firmelor Agro Amzacea SRL și Agro Cobadin SRL.
 
Așadar, Jantzen A/S (denumire secundară Jantzen Development A/S), o societate constituită şi care funcţionează în conformitate cu legile din Danemarca, deținâd 99,99% şi Erik Jantzen, cetăţean danez, deţinând 1 parte socială, cu o valoare nominală de 10 lei, reprezentând 0,01% din capitalul social al Societăţii, astfel cum este definită mai jos, reprezentând 100% capitalul social al celor două firme anterior menționate au luat mai multe decizii în Adunarea Generală a Asociaților.
 
La ședință a participat și Black Sea Farmland ApS, o societate daneză, înfiinţată în conformitate cu legile din Danemarca, având sediul social în Danemarca, Karlslundvej nr. 14, 8330 Beder, Aarhus, în calitate de asociat nou al celor două firme, reprezentată în mod legal de către Erik Jantzen, în calitatea sa de administrator.
 
Jantzen Development A/S a înfiinţat Black Sea Farmland ApS la data de 02.08.2022. La aceeași dată, Jantzen A/S a subscris toate părţile sociale pe care le deţine în societate la capitalul social al noului asociat, operaţiune efectuată în conformitate cu legislaţia din Danemarca („Transferul“). La data de 01.08.2022 a fost pregătit un raport de evaluare întocmit de către un auditor independent pentru a descrie şi stabili valoarea părţilor sociale deţinute de Jantzen Development A/S în societate, părţi sociale care au fost transferate către noul asociat, în conformitate cu cerinţele obligatorii prevăzute de legislaţia din Danemarca.
 
În urma transferului mai sus menţionat, părţile sociale deţinute de Jantzen Development A/S în societate au fost transferate către Black Sea Farmland ApS, noul asociat.
 

Despre Agro Amzacea SRL

 
Societatea a fost înființată în anul 2014 și are sediul social pe strada Principală din Cocora, județul Ialomița. Activitatea principală este, conform codului CAEN, „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”. În anul 2021, firma a raportat zero salariați, la o cifră de afaceri de 524.972 lei, cu un profit de 441.442 lei.
 

Despre Agro Cobadin SRL

 
Societatea a fost înființată în anul 2015 și are sediul social pe strada Principală din Cocora, județul Ialomița. Activitatea principală este, conform codului CAEN, „Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase”. În anul 2021, firma a raportat zero salariați, la o cifră de afaceri de 11.749 lei, cu un profit de 24.475 lei.
 
Erik Jantzen mai apare în firmele Constanta Farmland SRL, JD Agro Amzacea SRL, Chirnogeni Farmland SRL, Dobrogea Terenuri SRL, Agro-Chirnogeni SRL, Agro Terenuri Dobrogea SRL, Amzacea Farmland SRL, JR Solar Teleorman SRL, JR Constanta SRL, JR Amzacea South SRL, JR Solar Ialomita SRL, JR Teleorman SRL, Jantzen Renewables SRL, JR Amzacea North SRL, JR Ialomita SRL, JR Babaita SRL, JR Scurtu Mare SRL, JR Cosmesti SRL și JR Solar Cosmesti SRL.
 
Omul de afaceri danez Erik Jantzen este unul dintre cei mai activi investitori străini de pe piaţa terenurilor din România, fiind implicat, prin firmele sale, în tranzacţii însumând peste 28.000 de hectare în toată ţara, dar are şi propria fermă vegetală. Erik Jantzen a gestionat o fermă în Danemarca mai bine de 20 de ani şi, începând cu 1997, s-a implicat în înfiinţarea câtorva proiecte agricole semnificative în Europa Centrala şi de Est, mai exact în Cehia şi Slovacia.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Agro Terenuri Constanța, controlată de Erik Jantzen, cel mai mare proprietar de terenuri din țară, își mută sediul social

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii