Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masă rotundă Jurnalistul cultural Steliana Bajdechi în dialog cu Angelo Mitchievici la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

ro

20 Jun, 2022 13:12 1181 Marime text
  • Masa rotundă se încheie cu o sesiune de autografe, iar Steliana Bajdechi va intra în dialog cu cititorii săi.


Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța va gazdui joi, 23 iunie, începând cu orele 18.00, în Aula Bibliotecii, o masă rotundă având-o ca invitată pe cunoscuta jurnalistă constănțeană, prestigios om de radio,  Steliana Bajdechi, autoarea cărții Timpul regăsirii. Fiii Avdellei (Eikon, 2018), în dialog cu prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii.

„Ce înseamnă tradiția și de ce aromânii o așează la mare cinste, trăiesc în acord cu tradiția? Ce înseamnă tradiția în raport cu familia și care sunt figurile tutelare ale familiei din care provine autoarea? Ce înseamnă să trăiești din memoria  strămoșilor, a familiei, în cunoștință de un loc în care ei au trăit, dar tu nu ai trăit? Unde este patria pentru un aromân? Ce semnificație are dialectul vorbit în familie și care este relația lui cu limba română curentă? Cum intră aromânii în istorie, care sunt valorile pe care le promovează? Ce înseamnă să fi aromân și ce înseamnă Constanța, Dobrogea pentru aromâni? Ce ne poate spune jurnalistul cultural despre o carieră prestigioasă, care au fost provocările cele mai importante ale profesiei? La toate aceste întrebări, dar și la altele, vom încerca un răspuns în dialogul pe care-l propunem“, anunță reprezentanții Bibliotecii Județene Constanța.


Masa rotundă se încheie cu o sesiune de autografe, iar Steliana Bajdechi va intra în dialog cu cititorii săi.

Evenimentul face parte dintr-o serie de mese rotunde și lansări de carte care vor avea loc, pe tot parcursul lunii iulie, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii