Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Biserica Greacă „Metamorphosis” din Constanța va avea loc Ziua Minorităților Naționale

ro

13 Dec, 2022 11:00 1472 Marime text


Duminică, 18 decembrie 2022, la Biserica Greacă „Metamorphosis” va avea loc evenimentul „Constanța ta, Constanța noastră”, cu ocazia Zilei Minorităților Naționale.

Asistența este așteptată să vină între orele 12:00-12:30, fiind invitați toți locuitorii Constanței, indiferent de etnie. Scopul este atât sărbătorirea diversității de culturi și tradiții, cât și omagierea patrimoniului cultural și spiritual dobrogean.

„Vă așteptăm cu drag duminică, 18 decembrie, la ora 12.00, pe treptele bisericii grecești «Metamorphosis», să facem o poză sau, mai bine spus, ACEA FOTOGRAFIE ANUALĂ, care va rămâne nu numai în istoria orașului, ci mai ales în sufletul fiecărui participant! ACEA FOTOGRAFIE pe care o vom arăta cu mândrie urmașilor noștri!”, se arată în comunicatul de presă.


Constănțenii prezenți la eveniment pot fi îmbrăcați în portul tradițional, astfel încât fotografia de grup să surprindă toate vestimentațiile populare ale etniilor din Dobrogea.

„Vă așteptăm cu drag, cu mic, cu mare, pe 18 decembrie, la ora 12.00, la Biserica Greacă «Metamorphosis» să dansăm împreună «Hora Unirii»!”, mai transmit organizatorii.


Organizatorii evenimentului „Constanța ta, Constanța noastră” sunt: Uniunea Elenă din România – Comunitatea Elenă Elpis Constanța, Comunitatea Rușilor Lipoveni Constanța, Uniunea Democrată Turcă din România, Forumul Democrat al Germanilor din Constanța, Comunitatea etnicilor Bulgari din Constanța, Discover Dobrogea, Comunitatea Aromână din România, Uniunea Armenilor din România sucursale Constanța, Comunitatea Evreilor Constanța, Liga Culturală a Albanezilor din Romania Filiala Constanța, Uniunea Polonezilor din Romania- Constanţa.

Citește și:
18 decembrie, Ziua Minorităților Naționale
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii