Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea lui Ludovic Orban cu reprezentanții sectorului HoReCa „Am solicitat să deschidem restaurantele de la 1 septembrie“

ro

26 Aug, 2020 17:19 1369 Marime text
  • La Guvern, cei din industria ospitalității au propus ca, în primă fază, restaurantele să funcționeze la 50% din capacitate.


Reprezentanții sectorului HoReCa, industria ospitalității, au avut o întâlnire astăzi la Guvern cu premierul Ludovic Orban și cu alți reprezentanți ai Executivului, pe tema măsurilor de relaxare cerute în acest domeniu.

Am solicitat să deschidem restaurantele la interior de la 1 septembrie. Avem 400.000 de angajați cu slujbele în pericol. La întâlnire au participat și ministul Sănătății, Nelu, Tătaru, și Raed Arafat, și reprezentanțiai Ministerului Finanțelor. Am convenit cu toții că e important să se deschidă restaurantele, în anumite condiții. Nu am întîlnit o opoziție la ce am propus. Așteptăm acum decizia Comitetului Național al Situațiilor de Urgență. Am propus ca, în prima fază a relaxării, să funcționăm la 50% din capacitate, pe principiul o masă da, una nu. Operatorii care nu respectă reguile să fie sancționați. Horeca își dorește să funcționeze sub restricții, ca să nu punem viața clienților în pericol. Am cerut să avem șase oameni la masă, au declarat reprezentanții HoReCa.  


Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Guvernul României)  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii