Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea Precizări importante despre azotatul de amoniu depozitat în Portul Constanța

ro

13 Aug, 2020 16:56 1443 Marime text
  • Societatea care depășește nivelul superior, peste 5000 de tone, are nevoie de autorizație ISU, privind securitatea clădirii în care aceste este depozitat, la incendiu.

Operatorii economici clasificați EVESO , care se află în evidența Inspectotarului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța, care depozitează azotat de amoniu sunt clasificați potrivit Legii 59/2016  în funcție de cantitatea depozitată. Potrivit acestei legi, societatea care depășește nivelul superior, peste 5000 de tone, are nevoie de autorizare ISU, privind securitatea clădirii în care aceste este depozitat, la incendiu.

Așadar, nu autorizăm azotatul de amoniu, ci clădirea, potrivit hotărârii de Guvern 571/2016.

Facem desemenea precizarea că toți operatorii clasificați EVESO sunt inspectați periodic de cadrele Inspectotarului împreună cu reprezentanți de la Garda de Mediu și de la APM. Apoi, colegii mei, rămân și verifică inclusiv amplasamentul privind securitatea la incendiu, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.


Citește și: Județul Timiș Incendiu la un autotren încărcat cu 24 tone de îngrășăminte chimice pe bază de azotat de amoniu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii