Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu Spitalul Județean Piatra Neamț Ambasadorul SUA, mesaj de condoleanțe- „Medicul care s-a repezit în flăcări, un model”

ro

15 Nov, 2020 15:22 1773 Marime text
  • Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis un mesaj de condoleanțe pentru familiile celor care au murit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț.
Ambasadorul Zuckerman, în numele Președintelui Trump și al poporului Statelor Unite, transmite sincere condoleanțe familiilor celor care au pierit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. Poporul american deplânge astăzi alături de poporul român.

Salutăm curajul angajaților și al personalului de intervenție care a acordat primul ajutor la fața locului, care, fără să se gândească la propria siguranță, s-au repezit înapoi în flăcări, pentru a salva pacienții și celelalte persoane care se mai aflau în spital.

Ambasadorul Zuckerman a declarat: „Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți eroii care au salvat vieți noaptea trecută, din incendiu. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-și viața pentru a-i salva pe alții este un model demn de urmat pentru noi toți. Îi dorim tot binele și însănătoșire grabnică!”

Astăzi, la primele ore ale dimineții, Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a telefonat Prim-ministrului Orban pentru a transmite condoleanțe și pentru a oferi sprijin deplin din partea Guvernului Statelor Unite, inclusiv ajutor în ceea ce privește investigarea cauzei incendiului și prevenirea unor tragedii similare, pe viitor. Ambasadorul Zuckerman l-a felicitat pe Prim-ministru pentru răspunsul prompt, profesionist pe deplin, al Guvernului României la această tragedie.

Răspunsul Guvernului este cu atât mai remarcabil, având în vedere presiunea enormă asupra resurselor Guvernului, pe fondul pandemiei Covid-19. Ambasadorul a stabilit cu Prim-ministrul să asiste cu un plan de revizuire și modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple vreodată.

În semn de doliu pentru victime, Ambasadorul a solicitat arborarea drapelului american în bernă.


Sursa foto: Facebook/ U.S. Embassy Bucharest

Citește și: Primele concluzii Despre incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Forțe umane și tehnice participante
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii