Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă un pas bifat pentru construirea viitorul bazin olimpic la Constanța

ro

10 Jan, 2023 15:07 1500 Marime text
foto: Pixabay
Municipiul Constanţa, titular al proiectului „Construire bazin olimpic în municipiul Constanţa și desființare elemente existente”, propus a fi amplasat în jud. Constanța, municipiul Constanța Str. Nespecificată, lot 2-lot 4 si lot 2- lot 3, intersecția str. Panait Cerna/Str. Chiliei, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Constanța: Nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, din municipiul Constanța, str. Unirii, nr. 23,judetul Constanța, zilnic, între orele 9-13, precum și la următoarea adresa de internet: http://apmct.anpm.ro, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial


Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.

Reamintim că în vară primăria a eliberat certificatul de urbanism nr. 1562 din data de 12 iulie 2022, Primăria municipiului Constanța va construi un bazin olimpic în municipiu și va desființa elementele existente pe terenul de la intersecția străzilor Panait Cerna cu strada Chiliei, loturile 2-4 și 2-3. Documentul are o valabilitate de 12 luni. Interesant este faptul că dacă în ședința din iunie era anunțată pentru zona Tomis Plus, certificatul de urbanism emis recent este pentru zona Stadionului Farul. În ședința de Consiliu Local Municipal din luna iunie, consilierii locali au aprobat studiul de prefezabilitate pentru obiectivul de investiții „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“. Amplasamentul viitorului bazin de 50m se află în apropierea cartierelor rezidențiale Tomis Plus și Boreal. Amprenta construcției va fi de 5.225mp, iar suprafața de teren necesară este de circa 12.000 mp. Potrivit studiului de prefezabilitate, valoarea investiției ar urma să ajungă la aproximativ 47,5 milioane de lei, inclusiv TVA.

La finele lunii august, Primăria Constanța a atribuit două contracte care vizează proiectul construire bazin olimpic în municipiul Constanța, ambele prin cumpărare directă. Primul contract privind elaborare studii de teren (topografic și geotehnic) a fost atribuit societății GMT Building Invest SRL pentru suma de 74.000 lei respectiv 15.258 euro. Cel de-al doilea contract vizează elaborarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții – construire bazin olimpic, inclusiv documentație pentru expropriere. Câștigătorul contractului prin cumpărare directă este deja celebrul SRL, High Construct Project care va încasa 125.000 lei, respectiv 25.773 euro.



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii