Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini ce intră în istorie Spectaculoasă transformare a Cazinoului din Constanța! Migăloasa muncă a constructorilor, comprimată în cinci minute de vizionare (VIDEO+FOTO)

ro

19 Jan, 2023 10:02 8063 Marime text
 
Trei ani s-au împlinit de curând de când a fost demarată oficial spectaculoasa lucrare de restaurare, consolidare și modernizare a Cazinoului din Constanța.
 
Trei ani în care, pentru trecătorul ce admiră Cazinoul mergând la pas pe lângă el, în ton cu valurile Mării Negre ce mângâie blând sau furios, în funcție de dispoziție, impunătorul monument, edificiul a fost învăluit în schele și mister și a lăsat doar puțin, poate, să se întrezărească munca migăloase din spatele vălului.



Ruine readuse la viață și transformate în delicate bijuterii arhitecturale, bucăți de istorie reconstruite cu fidelitate, detalii de arhitectură ascunse sub valuri de praf și alte impurități redate acum iubitorilor de artă și de frumos, toate așezate pe o structură durabilă, menită să țină piept valurilor necruțătoare – acestea toate fac parte din spectaculoasa transformare de care are parte, acum iubit, înțeles și atent îngrijit, Cazinoul din Constanța.

 

Pentru că ochii din afară nu pot încă să pătrundă transformarea de care acum parte Cazinoul, migăloasa muncă a constructorilor, întocmită după un atent plan realizat de arhitecții care și-au legat numele de renașterea edificiului a fost comprimată în circa cinci minute de vizionare, într-un video realizat de compania bucureșteană Aedificia Carpați, antreprenorul general al lucrărilor de restaurare, consolidare și modernizare a monumentului istoric.



Asocierea câștigătoare a licitației publice pentru Cazino este formată din companiile Aedificia Carpați SA (lider de asociere) & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL.
 


Cu adevărat, Cazinoul încă mai are de așteptat puțin până la renașterea completă.


 
Cu toate acestea, lucrările realizate până în prezent, surpriza dezvăluirii fațadei de Nord a monumentului, în cursul verii 2022, dar și toate elementele prin care iubitul monument ne dă de înțeles că este pe drumul cel bun îi îndreptățesc pe toți cei ce îl iubesc să spere că, în curând, Cazinoul se va lăsa admirat în toată splendoarea sa renăscută.
 


Sursa foto & video: Aedificia Carpați
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

 
Citește și
Trei ani de când Cazinoul din Constanța a reînceput să respire viață (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii