Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii militari au salvat 19 persoane aflate în dificultate în ultimele 24 de ore

ro

15 Dec, 2022 11:57 955 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUSalvatorii au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel național. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.371 misiuni desfășurate de echipajele operative, în ultimele 24 de ore.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 63 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 129 de misiuni pentru protecția comunităților.

La nivel național, 1.175 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe solicitări de sprijin fiind înregistrate în zona București-Ilfov (241 cazuri), urmată de județele Timiș(63 cazuri), Sibiu (60 cazuri), Mureș (58 cazuri), Brașov ( 48 cazuri) și Cluj (48 cazuri).

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor evenimente, 1 persoană și-a pierdut viața în zona București- Ilfov.

În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 19 persoane aflate în dificultate.

Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

❗ O misiune care a presupus atenție sporită din partea echipajelor de stingere a avut loc ieri, în județul Suceava, unde pompierii militari au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă de vacanță pe raza localității Mitocu Dragomirnei. Ajunși la locul solicitării, salvatorii au constatat că arderea se manifesta pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Echipajele operative au stins flăcările, fără a fi înregistrate victime.

❗ O altă intervenție complexă a avut loc ieri în județul Galați, când echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier. Ajunși la locul solicitării, salvatorii au constatat că, în urma impactului puternic dintre autovehicule, au rezultat 7 victime, dintre care una încarcerată. Folosind echipamentele specifice, pompierii militari au extras persoana dintre fiarele contorsionate. După acordarea primului ajutor medical la fața locului, toate victimele au fost transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.

„Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 233 pompieri salvatori și 173 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.


Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro“ - au mai precizat reprezentanții IGSU. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii