Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore

ro

23 Dec, 2022 11:12 935 Marime text
Pompieri în timpul intervenției. Foto: Facebook/IGSUZiua de ieri a fost solicitantă pentru salvatorii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Argeș, Galați, Mureș, Cluj și Brașov.

Astfel, în ultimele 24 de ore, la nivel național, echipajele operative au acționat în 1.513 situații de urgență, cele mai multe dintre acestea fiind pentru acordarea de prim ajutor celor 1.273 de persoane aflate în dificultate.

Totodată, pompierii salvatori au acționat, pentru localizarea și stingerea celor 87 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 148 misiuni pentru protecția comunităților.

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate pompierii au salvat 11 persoane aflate în dificultate.

❗O intervenție care a presupus efort susținut din partea salvatorilor s-a produs ieri după-amiază, în municipiul București, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină la un incendiu produs la o fabrică de mobilă, pe raza orașului Pantelimon. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 1.500 mp și cu pericol de propagare la vecinătăți. Colegii noștri au localizat rapid flăcările și au lichidat incendiul, fără a fi înregistrate victime.

Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 210 pompieri salvatori și 158 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.

„Chiar dacă perioada Crăciunului este aglomerată pentru toată lumea, NU trebuie să neglijăm respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Este suficient un moment de neatenție pentru ca un incendiu să cuprindă întreaga locuință. Pentru evitarea unor astfel de evenimente, vă recomandăm respectarea unor reguli:

❗ Manifestați prudență maximă la utilizarea sobelor sau a altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței.


❗ Stingeți întotdeauna focul din sobă înainte de culcare și nu folosiți mijloace de încălzire (sobe, reșouri, calorifere electrice, aeroterme și altele) cu defecte sau improvizații.

❗ Nu aprindeți focul prin utilizarea lichidelor inflamabile. Orice mică improvizație poate conduce la evenimente cu pagube sau chiar cu pierderi de vieți“ - au precizat reprezentanții IGSU.


Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii