Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR confirmă oficial că Sorin Oprescu a fost prins în Grecia!

ro

17 May, 2022 19:39 1352 Marime text
Sorin Oprescu, foto: facebook
IGPR confirmă oficial, marți seara, că Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Fostul primar general a fost condus la sediul autorității judiciare competente pentru confirmare și punerea în executare a mandatului.



La data de 17 mai a.c., în urma activităților investigative și de cooperare polițienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, în colaborare cu Centrul SELEC și polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona orașului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internațional, informează IGPR.



Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, la data de 13 mai 2022, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani și 8 luni închisoare cu executare, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu și spălarea banilor.





Știrea inițială

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost reținut de autoritățile din Grecia, după ce a fost dat în urmărire internațională de |Poliția Română. 

Fostul edil a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni închisoare, iar pentru că nu a fost găsit la domiciliu de polițiștii sosiți să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, Sorin Oprescu a fost dat în urmărire pe site-ul Poliției Române

Condamnarea este în dosarul în care fostul edil era judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

„Tribunalul Bucuresti - Sectia I Penala a emis impotriva acestuia mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 2799 din data de 13.05.2022, fiind condamnat la o pedeapsa de 10 ani si 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat in varianta agravata“ se arată în informarea piublicată pe site-ul Poliției Române. 




Sursa: romania24.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii