Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forțele Navale Române anunță Schimbarea comenzii la Centrul 110 Comunicații și Informatică (GALERIE FOTO)

ro

22 Mar, 2023 11:52 1420 Marime text

 

Vineri, 17 martie, la sediul Centrului 110 Comunicații și Informatică „Viceamiral ing. Grigore Marteș”, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, s-a desfășurat ceremonialul militar de luare în primire a comenzii unității și a Drapelului de Luptă de către comandorul Florin Baroană., anunță Forțele Navale Române. 

Comandorul Florin Baroană este absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, Promoția 1996. De la absolvire, a ocupat diferite funcții la bordul navelor militare, precum cele de comandant serviciu de luptă, ofițer secund și comandant de navă, sau în cadrul statelor majore ale unităților militare. Ultima funcție ocupată de a fost cea de Locțiitor pentru operații și planificare al șefului de stat major în cadrul Comandamentului Componentei Navale.

Misiunea de bază actuală a Centrului 110 Comunicații și Informatică este aceea de a asigura suportul tehnic de specialitate pentru exercitarea comenzii și controlului în Forțele Navale, prin realizarea, exploatarea și menținerea în funcțiune a sistemului de comunicații și informatică, necesar conducerii, cooperării și înștiințării marilor unități și unităților, precum și de supervizare și exploatare a Rețelei de Transmisiuni Permanente din cadrul Rețelei Militare Naționale de Comunicații în zona de sud-est a țării, la pace, în situații de criză sau de război., a mai precizat sursa citată. 

Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică deserveşte, din punct de vedere al necesarului de servicii de comunicaţii, Statul Major al Forţelor Navale, Comandamentul Flotei, Flotila Fluvială şi Comandamentul Componentei Navale, însă poate asigura, la nevoie, şi sprijinul de comunicaţii, necesar pentru exerciţii și misiuni, și celorlalte mari unităţi şi unităţi din Forţele Navale Române.

foto: Fortele Navale Romane 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii