Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma familiei Butnaru a contestat licitația pentru servicii de catering organizată de Primăria Mihai Viteazu în cadrul Programului de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi

ro

07 Jan, 2023 16:22 1733 Marime text



 
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2728/C11/2937, la contestația formulată de Hermes SRL, cu sediul social în Medgidia, reprezentată prin administrator Butnaru Elena, și prin avocat SCA Lițcanu și Gheorghiță.
  • Contestația a fost formulată împotriva adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr. 6236/21.11.2022 și a raportului procedurii nr. 6235/21.11.2022, emise de Primăria comunei Mihai Viteazu din județul Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii proprii, organizată în vederea atribuirii contractului de servicii de catering în vederea acordării unui suport alimentar — tip sandvici - pentru preșcolarii și elevii din cadrul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul, județul Constanța în cadrul Programului — pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 350 unități de învățământ preuniversitar de stat
  • Consiliul a decis să admită în parte contestația depusă de Hermes SRL, în contradictoriu cu Primăria comunei Mihai Viteazu, respectiv admite cererile privind evaluarea ofertei Hermes SRL
  • CNSC mai anulează actele autorității contractante privind decizia de declarare neconformă a ofertei aceluiași SRL și de stabilire a rezultatului procedurii, precum și comunicările privind rezultatul procedurii și obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește oferta Hermes SRL
  • Registrul Comerțului arată că societatea Hermes a fost înființată în 1991 și are sediul social în Medgidia, pe strada Republicii, bloc D9, obiectul de activitate fiind reprezentat de restaurante
  • Societatea este deținută de Marigen Prod SRL Medgidia, care este asociat unic, și administrată de Elena Odeta Butnaru, soția șefului ARR Constanța, Marian Butnaru
  • Firma Marigen Prod o are ca administrator și asociat majoritar, potrivit Confidas.ro, pe Elena Odeta Butnar, ceilalți asociați fiind Blanca Elena Butnaru și Dragoș Marian Butnaru
     
  
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 2728/C11/2937, la contestația formulată de Hermes SRL, cu sediul social în Medgidia, reprezentată prin administrator Butnaru Elena, și prin avocat SCA Lițcanu și Gheorghiță.

Contestația a fost formulată împotriva adresei de comunicare a rezultatului procedurii nr. 6236/21.11.2022 și a raportului procedurii nr. 6235/21.11.2022, emise de Primăria comunei Mihai Viteazu din județul Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii proprii, organizată în vederea atribuirii contractului de servicii de catering în vederea acordării unui suport alimentar — tip sandvici - pentru preșcolarii și elevii din cadrul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul, județul Constanța în cadrul Programului — pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 350 unități de învățământ preuniversitar de stat.

S-a solicitat anularea actelor atacate, declararea conformă a ofertei sale și inacceptabilă și/sau neconforma a ofertei SC Laura-Maria Business SRL, respectiv inacceptabilă și/sau neconformă și necâștigătoare a ofertei SC Duanec Horeca SRL, precum și reluarea procedurii de la etapa evaluării ofertelor conforme, respectiv de la analizarea ofertei sale ca și conformă și stabilirea rezultatului procedurii în funcție de aceasta.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, Consiliul a decis să admită în parte contestația depusă de Hermes SRL, în contradictoriu cu Primăria comunei Mihai Viteazu, respectiv admite cererile privind evaluarea ofertei Hermes SRL.

CNSC mai anulează actele autorității contractante privind decizia de declarare neconformă a ofertei aceluiași SRL și de stabilire a rezultatului procedurii, precum și comunicările privind rezultatul procedurii și obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, cu respectarea prevederilor legale, să facă aplicarea aspectelor de fapt și de drept, stabilite de Consiliu prin motivarea sa, în ceea ce privește oferta Hermes SRL.

Totodată, CNSC respinge ca nefondate cererile privind admisibilitatea ofertelor depuse de SC Laura-Maria Actual Business SRL și Duanec Horeca SRL.
Decizia este obligatorie pentru părți, în conformitate cu dispozițiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016.

Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
 
Despre Hermes SRL
 
Registrul Comerțului arată că societatea Hermes a fost înființată în 1991 și are sediul social în Medgidia, pe strada Republicii, bloc D9, obiectul de activitate fiind reprezentat de restaurante.
 
Societatea este deținută de Marigen Prod SRL Medgidia, care este asociat unic, și administrată de Elena Odeta Butnaru, soția șefului ARR Constanța, Marian Butnaru.
 
Firma Marigen Prod o are ca administrator și asociat majoritar, potrivit Confidas.ro, pe Elena Odeta Butnar, ceilalți asociați fiind Blanca Elena Butnaru și Dragoș Marian Butnaru.
 
Societatea a avut în 2021 nouă angajați, profit peste 350.000 de lei și cifra de afaceri peste 710.000 de lei.
 
Numele societății Marigen Prod se regăsește și în declarația de interese a șefului ARR Constanța, completată în 2022, la capitolul contractelor publice încheiate de firmele soției.
 
Totodată, în declarația de avere completată de șeful ARR Constanța în 2022, este menționată și firma Hermes SRL, fiind precizat că soția sa, Odeta Butnaru, a obținut 142.950 de lei reprezentând dividende de la această societate.
  
Cifrele RECOM arată că în 2021 societatea Hermes SRL a avut 37 de angajați, profit peste 2,98 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 7,15 milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, consultată pe 30 decembrie 2022, compania Hermes SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 43.684,84 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Programul-pilot de acordare a suportului alimentar prinde contur în județul Constanța! Primăria Dobromir a atribuit contractul pentru catering la liceul tehnologic (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii