Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiul demonstrativ de Poliție Aeriană Întărită, de la Mihail Kogălniceanu, amânat. Când va avea loc

ro

28 Feb, 2022 14:40 2021 Marime text
Activitatea prevăzută pentru marți, 1 martie, care cuprindea vizita, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, a șefilor Forțelor Aeriene din Germania, Italia și România și un exercițiu demonstrativ privind modul de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită se amână pentru joi, 3 martie, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
           
Toate activitățile și reperele orare din comunicatul MApN cu numărul 63 din 25 februarie rămân valabile pentru data de 3 martie.

Astfel, militarii aliați care execută misiuni de Poliție Aeriană Întărită împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu vor fi vizitați în data de 3 martie, de șefii Forțelor Aeriene din Germania, Italia și România.

Cu acest prilej, de la ora 12.00, se va desfășura o activitate demonstrativă privind modul de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care vor participa aeronave aparţinând Forțelor Aeriene Germane, Forțelor Aeriene Italiene și Forțelor Aeriene Române.

În executarea acestui exercițiu este inclusă și interceptarea unei aeronave „țintă”, reprezentată de un avion de transport C - 27 J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, care va evolua pe traiectul Baza 90 Transport Aerian Otopeni – Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și, ulterior, pe traiectul Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu – Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”– Baza 90 Transport Aerian Otopeni. La finalul exercițiului, după aterizarea în Baza 86 Aeriană de la Fetești, va fi organizat un eveniment dedicat mass-media constând într-o expoziție statică și oportunități pentru interviuri cu militari români și americani.

 În prezent, Forţele Aeriene Române execută alături de militari din forțele aeriene ale Italiei, Germaniei și Statelor Unite, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO pentru apărarea spaţiului aerian naţional. 

Sursa foto: Facebook/MAPN

            
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii