Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea periodică a persoanelor cu dizabilități grave se poate face la domiciliu

ro

22 Jan, 2023 10:41 1423 Marime text


Persoanele cu handicap grap vor avea, de anul acesta, efectuată evaluarea perioadă la domiciliu. 

Prin Legea 16/2023, s-a stabilit că „Pentru persoanele cu handicap, pentru care comisia de evaluare a stabilit anterior încadrarea în gradul de handicap grav, cu excepția celor prevăzute la alin. (1^1), evaluarea periodică se poate face la domiciliul persoanei, la cererea acesteia ori a reprezentantului său legal. Serviciul de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap din cadrul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului județene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului București se deplasează la domiciliul persoanei după o prealabilă programare și informare a acesteia cu privire la data și ora efectuării evaluării periodice”.

Potrivit noii legi, serviciul de evaluare complexă a persoanelor adulte cu handicap din cadrul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului județene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului București se deplasează la domiciliul persoanei după o prealabilă programare și informare a acesteia cu privire la data și ora efectuării evaluării periodice.

Excepție se face în cazul persoanelor cu handicap a căror afecțiune a generat deficiențe funcționale și/ sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil și care nu pot urma programe de recuperare, caz în care comisia de evaluare stabilește un termen permanent de valabilitate a certificatului, fără a fi necesară prezentarea acestora la reevaluările periodice.

După cum stabilește Legea nr. 448/2006, gradele de handicap sunt:
  • ușor;
  • mediu;
  • accentuat;
  • grav.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii