Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elev al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân" Constanța medaliat cu bronz la Olimpiada Internațională din Kazahstan

ro

28 Feb, 2022 20:55 2346 Marime text


În perioada 16-23 februarie 2022, la Almaty, Kazahstan, National School of Physics & Math (NSPhM), Centrul Republican Științific “Daryn” şi Ministerul Educației şi Științei al Republicii Kazahstan au organizat a XVIII-a Ediție a Olimpiadei Internaționale Zhautykov în domeniile Matematică, Fizică şi Informatică.  

Victor-Ioan Dumbravă, elev în clasa a 12-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” (CNMB) din Constanţa, pregătit de profesor Adrian-Eracle Nicolescu, a obținut medalia de bronz la secțiunea Fizică a Olimpiadei Internaționale din acest an.

Concursul de fizică s-a desfășurat în perioada 17- 18 ianuarie și a presupus participarea concurenţilor la două probe individuale: în prima zi o probă teoretică pe durata a 4 ore , iar în a doua zi o probă de prelucrare a datelor experimentale pe durata  altor 4 ore.

Anul acesta, olimpiada tradițională a înregistrat un număr record de participanți – aproximativ 1.200 de elevi, 146 de echipe din 21 de țări, inclusiv Kazahstan, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Bulgaria, Georgia, Indonezia, Iran, Kârgâzstan, Mongolia, Rusia, România, Serbia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Ucraina, Norvegia, India, Turcia și Vietnam.

Din cauza situației pandemice la nivel mondial, Kazahstan, țara organizatoare, a decis să adapteze olimpiada din acest an la un format online: fiecare participant și-a reunit lotul de elevi într-un singur centru de concurs, supravegheat atât fizic cât și audio-video. Lucrările elevilor au fost evaluate de comitetul științific al olimpiadei, iar rezultatele au fost trimise către delegațiile naționale.

În urmă cu trei luni, în luna noiembrie 2021, Victor-Ioan Dumbravă, a mai obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică (IOAA) din Columbia.

foto: CNMB
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii