Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Document de la Primărie Certificat de Urbanism pentru construirea unui nou spital de pediatrie la Constanța

ro

14 Feb, 2022 00:00 2263 Marime text
  • A fost emis un nou Certificat de Urbanism pentru Direcția de Sănătate Publică Constanța
  • Fosta clădire, scheletele care este pe terenul din zona Palas, va fi demolată pentru că CNI-ul are nevoie de un teren gol
 
 
Pe 10 februarie, Primăria Constanța a emis un nou Certificat de Urbanism pentru Direcția de Sănătate Publică Constanța pentru viitorul Spital de Pediatrie.
 
Conform documentului CU 140/10.02.2022, este vorba de „Construire și dotare Spital de Pediatrie, județul Constanța”, amplasat pe strada Vifor Haiducul nr. 32.
 
Așa cum a precizat la finele lunii ianuarie 2022, directorul DSP Constanța, Cristina Schipor, a precizat că fosta clădire, scheletele care este pe terenul din zona Palas, va fi demolată pentru că CNI-ul are nevoie de un teren gol. Așadar, nu va fi reconsolidată și modernizată clădirea veche, ci va fi ridicat un nou spital. Costurile de demolare urmează să fie acoperite de către DSP Constanța, însă restul proiectului va fi acoperit financiar de către CNI.
 
„Chiar de dimineață (n.r. 26 ianuarie 2021) am avut o ședință cu Grupul de lucru deoarece așa cum toți mi-ați spus întrebarea de ce nu se demolează și nu se reconstruiește un spital nou, la ședința pe care am avut-o preliminară grupului tehnic de a intra în comisia tehnică, ni s-a recomandat să demolăm toată clădirea de acolo pentru a se construi un spital nou. Adică noi trebuie să dăm CNI-ului un teren gol. Asta presupune că vom depune documentația pentru un certificat nou de urbanism de la Primăria Constanța. Primăria ne-a susținut și nu o să dureze mult. În sensul că va fi construcție nouă, dar CNI ne va finanța spitalul. Singurele costuri pe care CNI-ul nu le suportă vor fi costurile de demolare, dar aceste costuri noi o să le prevedem în bugetul nostru și el vom suporta noi.
 
Ce va fi puțin mai... cu un timp mai lung, pentru că acum pentru o demolare va trebui să aplicăm pentru o hotărâre de guvern pentru demolare. Am vorbit cu domnul ministru Rafila, i-am expus problema și ne va susține pentru a obține hotărârea de guvern”, a spus Cristina Schipor, director DSP Constanța.
 
Reamintim că Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul de reabilitare a Spitalului de Pediatrie Constanța. APM Constanța a decis că „nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului” în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul: „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare pentru Spital Pediatrie, Jud.Constanța”, propus a fi amplasat în judeţul Constanţa, municipiul Constanța, str. Vifor Haiducul (Ștefan Donciu), nr.32. Titular este DSP Constanța.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Modificări importante pentru Spitalul de Pediatrie Constanța! Clădirea veche va fi demolată



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii