Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezastru în Japonia! Peste 200 000 de oameni au fost evacuați în urma ploilor abundente

ro

04 Aug, 2022 12:00 1325 Marime text
Sursă: Pixabay
  • În 2018, inundaţiile şi alunecările de teren au ucis peste 200 de persoane în vestul Japoniei în timpul sezonului ploios anual.

Mai multe poduri s-au prăbuşit şi râuri au ieşit din matcă joi după ploi abundente înregistrate în nordul Japoniei, unde 200.000 de locuitori au primit aviz de evacuare, informează Agerpres.

Două persoane au fost date dispărute, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al guvernului, Hirokazu Matsuno, în timp ce autorităţile au avertizat asupra unui risc crescut de alunecări de teren şi inundaţii.

În imagini difuzate la televiziuni se poate vedea cum un morman noroios de copaci măturaţi de ape se îndreaptă spre o zonă rezidenţială muntoasă, în timp ce altele arată case inundate de un râu ieşit din matcă şi un pod complet prăbuşit.

Au fost emise avize de evacuare fără caracter obligatoriu pentru 200.000 de locuitori din cinci departamente ale ţării: Niigata, Yamagata, Fukushima, Ishikawa şi Fukui. Circulaţia unor trenuri de mare viteză (shinkansen) a fost suspendată în zonele afectate.

În 2021, ploile torenţiale au provocat o alunecare de teren uriaşă în staţiunea balneară Atami din centrul Japoniei, în urma căreia şi-au pierdut viaţa 27 de persoane.

În 2018, inundaţiile şi alunecările de teren au ucis peste 200 de persoane în vestul Japoniei în timpul sezonului ploios anual.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, încălzirea globală creşte riscul de fenomene pluviale intense în Japonia, ca şi în alte părţi ale lumii, deoarece atmosfera mai caldă reţine mai multă apă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii